Adıyaman Tut Hava Sporları Kulübü üyesi 20 sporcu, Ali Dağ mesire alanına gelerek 14 Mayıs Anneler günü nedeniyle 1.5 saat havada kalarak uçuşlarını şehit annelerine ve annelere armağan ettiler.
14 Mayıs anneler günü nedeniyle uçuşlara katılan 20 paraşütçü tek tek havalanarak 1.5 saat anneler için gökyüzünde süzüldüler.
24 saat anneler için havada kalmayı istediklerini hava koşulları nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirten Adıyaman Tut Hava Sporları Kulübü Başkanı Süleyman Solak,"Bugün buraya özellikle 14 Mayıs anneler günü olması nedeniyle bütün annelerimizin ve şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum. Elimizden gelse 24 saat anneler için havada kalmayı gönül arzu ederdik. Onların sesini değil birgün 365 gün aklımızdan beynimizden kalbimizden silmemek için elimizden gelen ne varsa yapardık. Hava şartları bizi bu kadar gökyüzünde tutuyor. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum."dedi.
20 sporcuyla uçuşlar yaptığını da anımsatan Solak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"20 sporcu arkadaşlarımızla bugün çok güzel uçuşlar yapıyoruz. Atatürk Barajına doğru uçuşlarımız manzara çok güzel arkadaşlarımız gerekli önlemleri de alıyorlar. 1 saat 1 bucuk saat havada kalan arkadaşlarımız var. Bölgemizin öncelikle terörden arındırılmış huzur kent Adıyaman bütün Türkiye'de tanılan ismiyle huzur kent Adıyaman bunun için gelen misafirlerimizin burada görmek istiyoruz. Hem ulusal hemde uluslar arası alanda arenada isminin sıkça daha fazla duyurması için turizme destek vermesini istiyoruz, hava sporlarına destek verilmesini istiyoruz. Ayrıca 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivalinde görev almanın mutluluğu içerisindeyim." 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha