Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk,  Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında ikinci yeni şairlerinin birbirinden güzel şiirleri, Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Büşra Karaşahin, Aişe Akbulut, Merve Sefa belli, Zeynep Ata, Nurselin Doğan, Hacer Karadağ, Cansu Danış, Veysel Ballı, Filiz Tuba Alagöz, Dünya Yağarcık, Sultan Akay, Büşra Zengin, Hatun Öztürk, Fatma Büyükşahin ve ADYÜ FM Sorumlusu Hakan Çalışkan tarafından seslendirildi.

Etkinlikle ilgili konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Tuğluk, şiirin insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken, “İnsan ya şiir yazar ya da kendisine şiir yazılır. Bugün güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür etkinliklerin eğitim açısından önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyor, desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, sanatsal etkinliklerin sayısının artması gerektiğine vurgu yaptı.

Turgut, “Ben hayatımda iki şeye imrendim, biri müzik aleti çalarak şarkı söyleyenlere diğeri ise şiir okuyanlara. Çünkü her ikisi de hayata güzellikler katıyor. Güzel sözler gerçekten hayatın bir parçası ve anlamı… Şiir yazmayı tüm öğrencilerimize tavsiye ediyorum. İlla ki şiir yazmak için bir yaşanmışlık, aşk ya da yokluk olması gerekiyor. Bugün öğrencilerimizin hepsi birbirinden güzel şiirleri çok güzel bir şekilde okudular. Böyle etkinlikler öğrencilerimizin okudukları üniversiteye aidiyet duygularını arttırıyor. Programda emeği geçen öğretim üyeleri ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, bu tür organizasyonların devamını diliyorum.” dedi.

Programın ardından şiirleriyle etkinliğe renk katan öğrencilere teşekkür belgeleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk ve fakülte öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha