Üniversite Merkez Külliyesi Merkezi Derslikler Fuaye Alanında açılışı gerçekleştirilen 2. Adıyaman Gastronomi Günü, Adıyaman Üniversitesinin yanı sıra Çiğ Köfteci Sait Usta, Paşa Konağı Restorant, Çiğköfteci Kenan Usta, Çiğköfteci Erkan Usta, Güloğlu Pastanesi, Şampiyon Çiğköfte, Adıyaman Lokma Kadayıf, Hilton Garden Inn Adıyaman’ın destek ve katkılarıyla düzenlendi.

Etkinlikte, sponsor firmalar ve üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık programı öğrencilerinin açmış olduğu stantlarda birbirinden lezzetli yemek ve tatlılar görücüye çıktı.

Stantlarda Adıyaman yöresine ait Sarma, Dolma, Adıyaman Tavası, Kavurmalı Hıtap, Otlu Hıtap, Çökelekli Hıtap, Adıyaman Tavası, Yoğurtlu Çorba, İçli Köfte, Çiğ Köfte gibi birçok yiyecek sergilendi. Etkinliklerinde ayrıca yöresel çiğköfte yarışması düzenlendi.

-“KÜLTÜRÜMÜZÜ MUHAFAZA EDİP GELECEK NESİLLERE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Üniversite Merkez Külliyesi Merkezi Derslikler Fuaye Alanında açılışı gerçekleştirilen etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi.

Her ilin kendine özgü güzellikleri olduğunu vurgulayan Gönüllü şöyle konuştu:

 “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz gastronomi etkinliği ile ilimizin yöresel lezzetlerini buraya farklı illerden gelen öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve tüm misafirlere tanıtmayı amaçladık. Adıyaman kültürünü ve mutfağını bugün burada sergileyerek ilimizin tanıtımına da katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu kültürü hem tanıtmak hem de muhafaza edilmesini sağlamak hepimizin görevi. Bu faaliyetlerin ilimiz genelinde farklı şekillerde organize edilmesi uzun vadede ilimize çok şey kazandıracaktır. Bugün bizleri burada yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

-“ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÜLKEYE MODEL OLMUŞTUR”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise konuşmasında birbirinden başarılı katılımcıların yer aldığı bir etkinlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu güzel etkinliği tertip eden ADYÜ’ye  teşekkür eden Kılınç, “Gerçekten çok önemli, anlamlı ve güzel bir etkinliğe imza atılmış. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü kutluyorum. Üniversitemiz çok ilerledi, çok gelişti. Burada gerek esnafımız gerekse de evlatlarımızın, kardeşlerimizin yapmış olduğu yöresel yemekler var. Eminim ki hepsi birbirinden güzel olmuştur. İnşallah bu güzel etkinliklerin devamı gelir. Biz Adıyaman Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin her zaman yanında olacağız ve elimizden gelen desteği sağlayacağız.” dedi.

-DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ”

Konuşmaların ardından jüri üyeliğini Adıyaman Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sait Önder, Hilton Garden Inn Adıyaman Aşçıbaşı Yusuf Sever, İkra Koleji Aşçısı Mehmet Aslan, Paşakonağı Restorant Sahibi Sami Özgan’ın yaptığı yöresel çiğ köfte yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Yarışmada birinciliği Yaşar Akbaş elde ederken, Mustafa Polat ikinciliği, Müslüm Bulut ise  üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada birinci olan yarışmacıya 3 çeyrek altın, ikinciye 2 çeyrek altın ve üçüncüye ise 1 çeyrek altın verildi.

Etkinlikte ayrıca yöresel çiğ köfte yarışmasının jüri üyeleri, sponsor firma yetkilileri ve etkinliklere katılarak yemeklerini sergileyen tüm katılımcılara da katılımlarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından misafirlere Adıyaman'ın yöresel yemek ve tatlıları ikram edildi. Protokol üyelerinin tek tek gezip her bir lezzetten tattığı etkinlik, misafirlerden tam not aldı.

Etkinliğe, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Adıyaman İl Müdürü Hacı Daştan, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, STK temsilcileri, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha