Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılışta konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Gönüllü, etkinliklerdeki amacın öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Asıl amaçlarının öğrencilerin hafta boyunca eğlenerek öğrenmelerini arzu ettiklerini aktaran Gönüllü, şunları kaydetti:

“Gerek ferdi gerekse de topluluklar tarafından hazırlanan etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizde birçok güzelliğimiz var, bir başka güzel etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizde yaptığımız her hizmet, her çalışma geleceğe emanet edilmiş birer değerdir. Bir ağacı dikerken dahi geleceğe emanet ediyoruz. Amacımız bizden sonraki nesillere kalıcı eserler bırakarak hizmet etmiş olmaktır, inşallah.”

- "DEVLET KONSERVATUVARINDAN UNUTULMAZ DİNLETİ"

Etkinlik, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

Solist olarak Dr. Öğretim Üyesi Ayça Avcı, piyanoda Doç. Dr. Barış Toptaş, kemanda Öğr. Gör. Tekin Doğan, bağlamada Arş. Gör. Emirhan Doğan, klasik gitarda Arş. Gör. Mesut Marangoz ve Yan flütte Dr. Selin Oyan’ın hazır bulunduğu dinletide "Sabahın Seherinde, Eğilmez Başın Gibi, Allı Turnam, Çökertme, Sarı Gelin ve Entarisi Ala Benziyor” adlı eserler seslendirildi.

Dinleti sonrasında Rektör Gönüllü tarafından Devlet Konservatuvarında görevli öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

- "HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİNİN DÜNÜ, BU GÜNÜ, YARINI"

Program, İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan tarafından verilen “Haberleşme Teknolojilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı konferans ile devam etti.

Konferans öncesinde Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Rektör Gönüllü’yü makamında ziyaret ederek üniversite onur defterini imzaladı.

Arslan, hayatımızın birçok noktasına her geçen gün daha da çok etki etmeyi sürdüren kablosuz haberleşme sistemlerinin geleceğini anlattığı konuşma kapsamında kablosuz haberleşme sistemlerinin önemine değindi.

Haberleşme konularındaki iş imkanları, fırsatlar ve araştırma konuları üzerinde duran Arslan, 5G ve ötesi haberleşme sistemleri hakkında bilgiler sundu.

Teknoloji geliştirme, üniversite-sanayi iş birlikleri, patent ve inovasyonun gücünü irdeleyen Arslan, kablosuz haberleşmenin dünyadaki ve Türkiye'deki durumunu örnek senaryolar üzerinden anlattı.

 Kablosuz haberleşmenin temel problemleri ve bu yönde yapılan çalışmalardaki hedeflerin anlatıldığı  konferansta Türkiye'deki kablosuz haberleşme çalışmaları ile ilgili olarak da çeşitli detaylar paylaşıldı.

Konferansın ardından Rektörü Gönüllü tarafından Arslan’a üniversite Merkez Külliyesi içerisinde adına dikilmiş fidan sertifikası takdim edildi.

Adıyaman Üniversitesini çok beğendiğini ifade eden Arslan, çalışmalarından dolayı Rektör Gönüllü'yü tebrik etti. Ziyaret ve gezinin ardından Arslan, üniversiteden ayrıldı.

Programa, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Hacı Daştan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha