Gazeteci-Yazar-Siyasetçi Fatma Ulubey “Şeytan Köprüsü” isimli korku filminin Adıyaman’da çekilerek ilimizi tanıtacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyleyerek açıklama yaptı.

Ulubey açıklamasında; “Adıyaman ilimizin turizm konusunda hak ettiği yeri ve değeri almasını istiyoruz.

Turizm, gelir itibariyle ülkemizde hem ekonomik, hemde kültürel olarak önemli katkılar sağlar.

Tarih, kültür ve doğa güzelliğine sahip olan ilimiz, turizm açısında ne yazik ki hak ettiği konumda değildir.

"KOMMAGENE KRALLIĞI VE NEMRUT DAĞI' dünyanın 8. harikası ilimizde. Önemli bir kültür ve medeniyete sahip olan ilimizin tanıtım desteğine ihtiyacı var. Dolayısıyla ilmizin doğru bir tanıtımı bu noktada çok önemli.

Bugünlerde ilimizi tanıtacak bir proje beni heyecanlandırdı doğrusu.

Adıyaman’ın ilçelerindeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı için Sinema filmi hazırlanıyor.Türkiye’deki çeşitli dizi ve sinemalarda canlandırdığı karakterlerle tanınan Kahtalı oyuncumuz ve Senarist Sn. Mehmet Fuat Özbilici ile yaptığım istişarede, Komagene Krallığı Bölgesi, Nemrut, Cendere Köprüsü, Arsemia ve Perre Antik Kent’te çekilecek korku filmi için önemli bir çalışma yaptıklarını söylediler.

"‘Şeytan Köprüsü’ isimli korku filminde, gerçek yaşanmış olan hikayeye yer veriliyor. Sinemanın gösterime girmesinin ardından filmin çekiminin yapıldığı veya konunun geçtiği yöreye turist akışının artacağına inanıyorum.

Bu proje kültür ve Turizm olması yanında sosyal sorumlulukta içeriyor . Adıyamanımızın tanıtımı ve gelişmesi yönünden önem arzediyor.Türkiye sinema film pazarlaması alanında 52 Ülkeye sinema filmleri ve dizileri satılıyor. Dünya ülkelerinin neredeyse yarısını kapsıyor. Gençlerimize ufuk olması ve kapı açması reddedilemez bir gerçektir. Gençlerimizi bilgilendirme ve koruma hedefi taşıyor.

Adıyaman için gerçekten canı gönülden emek verenlere bu anlamda önemli çalışma sürdüren rojelere destek olarak katkı sunmalıyız. Bu tür tanıtıcı, sosyal içerikli projeleri hepimiz sahiplenmeliyiz.

Ben burada ilimizin ileri gelenlerinin bu projeye maddi ve manevi destek sunacaklarına inanıyorum.

Adıyaman ilimizin sahip olduğu doğal ve tarihi özellikler turizmin gelişmesinde büyük bir etkidir.Yeterki Adıyaman olarak bu güzelliklerimizi doğru bir şekilde tanıtalım. Gereken katkı sunulduğu zaman yöremizin sosyal ve kültürel zenkinlikleri hayat bulur.

İnanıyorum ki bu projeyle Adıyaman ilimiz turizm anlamında farklı bir kulvara girecek ve olumlu anlamda ivme kazanacaktır.

Bu projenin Kültür ve Sanat olarak sinemaya uyarlanması ayrı bir önem taşımaktadır.

Evet , Adıyaman'ın Kültür ve Turizmi Senemaya Uyarlanıyor!...

Ekipteki tüm arkadaşlara başarılar diliyorum, ilimize hayırlı olsun. Saygılarımla” dedi.

Editör: Adıyaman Haber