Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen EvdeKal Kitap Oku çağrılarına “Adıyamanlı Şair ve Yazarlarımız da kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle birlikte destek oluyorlar.”
Adıyaman İl Halk Kütüphanesinin organize ettiği EvdeKal Kitap oku çağrılarına kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle destek olan beşinci yazarımız Ali Bozkurt.

Ali Bozkurt Kimdir

1954 yılında Adıyaman’a bağlı Kâhta ilçesinin Çıralık köyünde doğdu. İlköğrenimini Adıyaman’da, orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta (İ.H.L.), yükseköğrenimini Konya’da (Y.İ.E.) tamamladı. Çeşitli okullarda öğretmen olarak çalıştı. Besni İmam Hatip Lisesi, Adıyaman İmam Hatip Lisesi ve Adıyaman Zeynep Turgut İlköğretim Okulunda müdürlük yaptı. Adıyaman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 29.07.2016 tarihinde öğretmenlik görevinden emekli oldu.
 “Huzursuz Ruhlar” isimli romanı, öğrencilik yıllarında (1972) Yeni Asya gazetesinde tefrika edildi. Mavera, Aylık Dergi ve Yönelişler isimli dergilerde öyküleri, Yeni Devir gazetesi ile Dergâh dergisinde denemeleri yayımlandı. Çeşitli internet sitelerinde ve yerel gazetelerde yazıları yayımlandı. 
I972 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsünün düzenlediği roman yarışmasında birincilik, 1989 yılında Milli Prodüktivite Merkezinin düzenlediği proje yarışmasında Mersin il birinciliği, 2002 yılında Adıyaman Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği Yerel Basında Yılın En İyileri yarışmasında En İyi Makale ödülünü ve 2014 yılında Adıyaman’da Bugün Gazetesinin düzenlediği yarışmada yılın en iyi makalesi ödülünü aldı. Eğitim konularında yazdığı “Başarmak İçin” isimli kitabı, 2005 yılında Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çoğaltılarak Adıyaman ilindeki bütün ilk ve orta dereceli okullara dağıtıldı. “Başarının Önündeki Engeller” ve “Kolay Öğrenme Yöntemleri” konularında çok sayıda konferans verdi.
2008 yılında Başbakanlık tarafından Ankara’da düzenlenen “Biz Bir Aileyiz” toplantısına, Adıyaman Valiliğinin onayı ile Adıyaman İli adına, aile olarak katıldı. 26.10.2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın Ankara’da Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlediği doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesi illerinden kanaat önderlerinin davet edildiği toplantıda Adıyaman’dan çağrılan davetliler arasında yer alarak toplantıda bir konuşma yaptı.
Ali Bozkurt, evli ve dört çocuk babasıdır.

Yazarın yayımlanan kitapları:

1-Ay (öykü), İlahiyat Yayınları-2005. 
2-Temel İnanç Sistemlerinde Tartışılan Konulara Sünni Bakış, Kayıhan Yayınları-2015 
3-Öğretmenden Mektup Var, Kayıhan Yayınları-2015
4-Şehir Az İleride (Roman), Kayıhan Yayınları-2016
5-Gençler İçin Hayat Reçetesi, Kayıhan Yayınları-2017
6-Tartışılan Temel Ameli Konulara Doğru Bakış, Kayıhan Yayınları-2018
7-Kur’an’da Mü’minlerin Nitelikleri, Kayıhan Yayınları-2018
8-Kur’an’da İnsanın Nitelikleri, Kayıhan Yayınları-2019
9-Farklı Dünyalar (Roman), Kayıhan Yayınları-2019
Yazarın Yayımlanmaya hazır kitapları:
1-Huzur Arayan Ruhlar (Roman), Kayıhan Yayınları -2020
2-Benim Annem Avukat (Öykü), Kayıhan Yayınları-2020
3-Allah İnancı ve El-Esmaü’l Hüsnâ, Kayıhan Yayınları-2020

Editör: Adıyaman Haber