Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ve Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile uygulamaya konulan “Her KYK'lı Öğrenciye Bir Fidan Dikimi Projesi” kapsamında, Adıyaman KYK yurtlarında kalan öğrenciler, Adıyaman Gölbaşı karayolu Aşağıçöplü köyünde bulunan KYK Ormanı'na fidan dikti.

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, yaptığı açıklamasında, programa katılan öğrencilere teşekkür ederek, " KYK yurtlarında kalan her öğrenci adına fidan dikiminin sağlanması ve günümüzde küresel bir sorun haline gelen çevre problemlerine yönelik olarak gençlerin farkındalığının artırılması amaçlıyoruz. Adıyaman Merkez ve Besni ilçemizin yurtlarından oluşan 350 kişilik öğrencilerimiz ve personellerimiz ile Adıyaman Gölbaşı Karayolu Aşağıçöplü’de bulunan KYK Ormanında bin adet fidanı topraklabuluşturduk, ve bu yıl toplamda üç bin adet fidan dikeceğiz. Hedefimiz her öğrenci için bir fidan dikmek, çünkü onlar okullarını bitirip memleketlerine gittiklerinde hatıraları Adıyaman’da yaşayacak." ifadelerini kullandı.

Fidan dikimi etkinliğinin ardından KYK Ormanı alanında etkinliğe katılan öğrenciler ve KYK personellerine, ızgara köfte ikram edildi.

Editör: Adıyaman Haber