Kâhta Kent Konseyinin organizasyonu ve Kâhta Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Adıyaman Kent Konseyi Başkanı H. Sinan TEMEL, Kâhta Kent Konseyi Başkanı Mahmut YILDIRIM, Besni Kent Konseyi Başkanı Battal COŞKUN, Adıyaman Kent Konseyi Başkan Vekili Abdulkerim IŞIK, Kâhta Kent Konseyi Genel Sekreteri Hikmet KIZIL ile yürütme kurulu üyeleri katıldı.

İlk olarak Kâhta Kent Konseyi binasında bir araya gelen heyet bölgelerinde yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da istişarede bulunan heyet Türkiye Kent Konseyleri Birliği bölge toplantısı da gündeme alındı. Karşılıklı diyalog ve işbirliğinin daha da arttırılması temennisi ile sona eren toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Kâhta Kent Konseyi Başkanı Mahmut Yıldırım şunları söyledi: “Böyle bir toplantıyı Kâhta’da ilk kez gerçekleştiriyoruz. Kent Konseyleri olarak birbirimizden istifade edebileceğimiz birçok tecrübe ve çalışma var. Bu anlamda yararlı bir toplantı oldu. Daha güzel bir Kâhta için çalışmalarımız artarak devam edecek. Teşriflerinden dolayı misafirlerimize, ev sahipliğinden ve gösterdikleri ilgiden dolayı Kâhta Belediye Başkanımız Abdurrahman TOPRAK’a teşekkür ediyorum.”

Toplantıdan sonra heyet olarak Kâhta Arıtma Tesis ziyaret edildi. Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman TOPRAK’ın karşıladığı misafirlerle birlikte Kâhta için çok önemli bir hizmet olan arıtma tesisi gezildi. Kâhta’ya önemli bir tesis kazandırmanın heyecanı içerisinde olduğu gözlenen Başkan TOPRAK misafirlerle tek tek ilgilenerek tesisi gezdirdi ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra birlikte Kâhta Seyir Terasına gidildi ver hatıra fotoğrafı çektirildi.

Program hakkında bir değerlendirme yapana Adıyaman Kent Konseyi Başkanı H. Sinan TEMEL şunları söyledi: “Kâhta Kent Konseyimizin organizasyonunda gerçekleştirdiğimiz toplantı, kent konseyi bulunan ilçelerle, ortak konu ve sorunlarda, iletişim, diyalog ve koordinasyonu sağlamak, gerektiğinde işbirliği ve güç birliği yapmak amacıyla başlattığımız toplantıların ikincisi oldu. Çalışmalarımız hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki süreçte yapmayı planladığımız çalışmaları paylaşırken “neler yapılabilir?” konusu hakkında da öneri ve değerlendirmeler yaptık. Gayet verimli geçti. Toplantının akabinde Kâhta Arıtma Tesisini ziyaret ettik. Böylesi modern ve devasa bir tesisin Kâhta’ya kazandırılması bizleri memnun etti. Su hayattır, su medeniyettir, medeniyet su ile yeşerir. Dolayısıyla suya yapılan yatırım doğrudan insana yapılan hizmettir. Emeği ve katkısı geçen herkesi tebrik ediyoruz. Kâhta Seyir Terasını da gezme fırsatımız oldu. Daha da güzelleşeceğine inandığım böyle bir mekânın kazandırılması takdire ve teşekküre değer bir çalışmadır. Kent Konseyleri olarak kente yapılan hizmeti doğrudan insana yapılan hizmet olarak görüyor ve destekliyoruz. Amacımız daha güzel ve daha yaşanabilir şehirler oluşturmaktır. Bu anlamda Kent Konseylerinin yeri ve katkısı daha da anlaşılmakta, önem kazanmaktadır. Özellikle belediyelerimizin Kent Konseyleri ile olan istişare ve karşılıklı bilgi akışının geliştirilmesini önemsiyoruz. Ortak aklı merkeze alarak gönüllülük esasıyla çalışan Kent Konseylerinin şehrin gelişmesine çok şey katacağına inanıyorum. Bu anlamda bilgilendirici ve bilinç oluşturucu çalışmalara daha fazla ağırlık vereceğiz.

Bu vesile ile bu programı organize eden Kâhta Kent Konseyi Başkanı Mahmut YILDIRIM’a ve yürütme kurulu üyelerine, ev sahipliği yaparak bizlerle yakından ilgilenen Kâhta Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman TOPRAK’a hassaten teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Editör: Adıyaman Haber