Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen EvdeKal Kitap Oku çağrılarına “Adıyamanlı Şair ve Yazarlarımız da kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle birlikte destek oluyorlar.”

Adıyaman İl Halk Kütüphanesinin organize ettiği EvdeKal Kitap oku çağrılarına kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle destek olan dördüncü yazarımız Hamza Çelenk.

Hamza Çelenk Kimdir

 1976 Adıyaman Uzunpınar Köyü'nde doğdu. İlkokulu, Uzunpınar İlkokulu, ortaokul ve liseyi Kahta İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Lisan öğrenimini İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, yüksek lisansı ise Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim dalında tezli olarak yaptı.

    2002’den beri çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında öğretmenlik ve idarecilik yaptı.   

    2011 yılında 26 bölüm süren kültür, felsefe, medeniyet programı olan MAHREM GÜRÜLTÜLER adlı televizyon programını yapıp sundu.

         Çocuk istismarı ile ilgili “SESİM OL” adlı kitapçık ile UMUDA EL AT adlı madde bağımlılığı kitapçıklarında Koordinatör ve komisyon başkanı olarak görev aldı. 2018 yılında YARINA UMUT OL adlı öğretmenler için bağımlılıklar kitapçığının çalışmasında koordinatör ve komisyon üyesi olarak görev aldı.

          2015 yılında ilk kitabı DERVİŞE SİTEM ve 2017 yılında BANA YARINDAN BAHSET adlı ikinci kitabı Beyan yayınlarının arasında yayımlandı.

          1996 yılından beri edebiyat, kültür ve sanat alanında yayın yapan Diyalog, Çığlık, Bilgi Dostları, Nisan, Pirin İnisiyatif gibi çeşitli dergilerin yayın kurulunda bulundum.  Halen Yolcu dergisi, Yedi iklim dergisi, Günebakış gazetesi’nde eğitim- kültür, sanat ve edebiyat alanında yazmaya devam ediyor.

Editör: Adıyaman Haber