Adıyaman Fuar Merkezinde 6.sı düzenlenecek olan “Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı” çalışmaları Adıyaman halkından yoğun ilgi görüyor.

Medya Trend Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, 02-12 Nisan tarihleri arasında Adıyaman Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan “Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı” hazırlık çalışmalarına yönelik açıklamada bulundu.

Gül, açıklamasın da Ticaret Bakanlığı'nın izinleriyle ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği denetimi ile Adıyaman'da  6."Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı"nın 2 Nisan tarihinde kapılarını ziyaretçilere açacağını kaydetti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının dünyayı etkisi altına alması sonucu 1 yıldır Türkiye’de fuarların gerçekleştirilemediğini aktaran Gül,şunları kaydetti:

"Bu süreçte şirket olarak bizimde birçok fuarımız maalesef ertelendi. Ertelenmelerin ardından Ticaret Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Türkiye’de fuarlar yapılmaya başlandı. Fuarların Yapılıyor olması birçok sektör adına sevindirici bir haber. Şirket olarak aldığımız karar doğrultusunda yıl bazında yapılacak olan Fuarlarımızın planlamasını yaptık. Pandemi etkisi altındaki İlk fuarımızı Şanlıurfa Fuar Merkezinde gerçekleştirdikten sonra ikinci planlamamız Adıyaman Fuar Merkezinde olacak.

Yaklaşık 14 aydır yapılmayan fuarımız 02-12 Nisan tarihleri arasında Adıyaman Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. Ticaret Bakanlığımız tarafından alınan kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek olan fuarımızda; fuar girişinde HES kodu sorgulaması, ateş ölçümü, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralları, hijyen istasyonları, koridor genişliği, tadımların kısıtlı şekilde yapılması ve katılımcıların da maske kullanması gibi önlemler alınacak.

Yılda iki kez düzenlenmesi planlanan fuara normalde 150-200 arası katılımcı alırken pandemi süresince katılımcı sayımızı 100 katılımcıda sınırlı tutacağız. Bakanlığımızın bize ön gördüğü sınırlamalarla metre kare birime düşecek kişi sayısına göre firma alımı sağladık. Planlanan tarihte alınan önlemler ile fuarımız sabah 10:00 dan akşam 20:30 a kadar ziyaretçilerimize açık olacaktır. Ziyaretçilerimizi fuarımıza davet ederken maske, mesafe, hijyen kurallarına uymalarını özellikle rica ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha