Adıyaman Merkez'de bulunan Demokrasi parkı önünde, namaz çıkışında Adıyaman Belediyesi tarafından 3 bin kişiye aşure dağıttı.

Aşure ikramı sırasında Perre Haber Ajansı’na (PHA) açıklamada bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “'Cuma çıkışı vatandaşlarımıza ve Cumadan çıkan cemaatimize aşure dağıtımı yaptık. Bildiğiniz gibi Muharrem ayı aşure günü bu günler bizim dinimizde çok kutsal günler ehlibeyt kültürünü yansıtan bu aşure gününü vatandaşlarımızla tekrar kutlama amacı ile bir aşure etkinliğimiz oldu. Sosyal dokumuzu güçlendirme amaçlı ve bu günleri özellikle bu kültürü vatandaşlarımıza hemşerimize tekrar hatırlatma amacıyla bu kutsal günün hatırasına aşurenin dağıtımı yaptık her yıl yapıyoruz zaten. Bundan sonra da inşallah bu kültürü daha da güçlendirmek peygamber ahlakını Kuran ahlakını ehlibeyt kültürünü yansıtma amaçlı böyle etkinliklerimiz devam edecektir. Muharremin 10. günü Hz. Hüseyin şehit ediliyor, Kerbela da şehit ediliyor. Ve bugün çok farklı olaylarında olduğu bir gün işte Hz. Musa’nın asasıyla denizi yarması, bunun gibi bir sürü tarihte olaylar cereyan etmiş. Bugün dolayısıyla dediğim gibi kültürü tekrar yaşatmak, o ahlakı o ehlibeyt kültürünü tekrar yaşatma amacıyla, biz bu etkinliği düzenledik. Cenabı Allah hayırlı etsin diyorum” dedi.

Adıyaman Beledisi tarafından ikram edilen aşurelerini afiyetle yiyen vatandaşlar ise, belediye başkanlarına ve ekiplerine teşekkür ettiler.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha