Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Adana Devlet Tiyatroları’nın sahnelenen ‘Don Kişot’ isimlioyun çocuklardan büyük ilgili gördü.
Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda sahnelenen oyunun onur misafiri olan kırsal bölgelerden gelen çocuklar, Adıyaman Belediyesi’nin katkılarıyla güzel bir gün geçirmiş oldu.
Tiyatro oyunu sahnelenmeden önce Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu hanımefendinin ev sahipliğinde, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve il protokolüyle yemekte buluşan misafir çocuklar, daha sonra AdanaDevlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Don Kişot’adlı tiyatro oyununu izledi.
Miguel De Cervantes tarafından yazılan, Reşat Nuri Güntekin tarafından Türkçeye çevrilen, Özen Rodop tarafından oyunlaştıran ve Mazlum Taşkıran tarafından yönetilen oyunda, Don Kişot ve yol arkadaşı SançoPanza’nın, erdem ve güzel bir dünya uğruna çıktıkları serüveni komedi tadında izleyen çocuklar, oyun sonunda sanatçıları yoğun bir şekilde alkışladı.
Tiyatro oyununun sonunda sahneye çıkarak oyunculara çiçek takdim eden Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun eşi Fulya Kutlu hanımefendi, kırsaldan gelen miniklere de satranç takımı hediye etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha