Adıyaman Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı'nda düzenlenen törende,1921 yılında Anadolu'da Milli Mücadele'nin devam ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmasının anısına ve İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yılı dolayısı vatandaşlara 1921 adet fidan dağıtımı yapılırken çocuklara ise içerisinde çam ağacı tohumlu kalem hediye edildi.

"1921 adet fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz"

Dağıtım töreninde konuşan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, İstiklal Marşı'nın bir mücadele sonunda onurla 1921 yılında yazıldığını anımsatarak, " Dün planlamış olduğumuz organizede şehrimizde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelendi. Ayrıca bu yıl yeşil Adıyaman projemiz vardı. Bu anlamlı günde 1921 adet fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İstiklal Marşı'nı Rabbim tekrar bu millete yazdırmasın diyoruz."ifadesini kullandı.

"Bu yıl 50 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdik"

"Şehrimiz yeşillik açısından istediğimiz pozisyonda değildi" diyen Oruç, "Bu yıl 50 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdik. İnşallah yıl içerisinde saksılı fidanlarımızdan dağıtmaya devam edeceğiz. Fidan ekimi için hiçbir fırsatı kaçırmıyoruz. Bu yıl bütün anlamlı günlerde fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Bugünde 1921 adet fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz."dedi.
 
"Planlama yaparken işletme şeklinde planladık"

Oruç, planlama esnasında sulama ve gübreleme çalışmalarını baştan hesaplayarak yaptıklarına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir işin planlama projelendirme gerçekleştirdiğimizde işletme süreci var. Planlama belirten işletme şeklinde planladık. Bu sene şehrimizde kış kurak geçtiği için yaşanabilecek su sorunuyla ilgilide kuyularımızdan su almak suretiyle sulamayı planlıyoruz. Bununla ilgili şuan hazırlıklarımız yapıldı. Ayrıca bu fidanlarımızın bakımıyla ilgilide şehrimizdeki parklarımızda, refüjlerimizde analizler yapıldı. Hangi gübrenin hangi aralıklarla verilmesi gerektiği noktasında da elimizde veri var. Gübreleme işlemleri bakım işlemleri geçen haftadan itibaren başladı."

"Daha yeşil bir Adıyaman'a kavuşacağız"

Oruç, 3 yıl bu şekilde yoğun bir çalışma yapıldığında yeşil bir Adıyaman hayaline kavuşulacağını vurgulayarak, "Bu sene yaptığımız yoğun çaba sonucu gayretimiz, yoğun çabayı önümüzdeki 3 yıl içerisinde de sarf ederek inşallah daha yeşil bir Adıyaman'a kavuşacağız. Buradan halkımıza talebimiz zorluklarla ektiğimiz ve bakımını yapacağımız bu yeşillikleri bu ağaçları bu gülleri birlikte koruyalım."şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde sıraya giren vatandaşlara fidanların dağıtımı yapıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha