Adıyaman’ın yurtiçinde ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtılması için yoğun gayret gösteren Adıyaman Belediyesi, turizmin başkenti olarak bilinen Antalya’da bu yıl 10.’su düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’na katılarak, Adıyaman’ın eşsiz lezzetlerini, kültürünü ve tarihini tanıtmaya devam ediyor.
‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla 23-27 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX’te, 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, 150 civarında oda ve borsa ile toplam 647 civarında katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunmaya başladı.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB’un desteğiyle düzenlenen fuarın açılış törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, fuara katılan bazı il ve ilçelerin belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile ziyaretçiler katıldı.
-ADIYAMAN STANDI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Açılış sonunda Adıyaman standına yoğun ilgi gösteren misafirler; badem, çiğköfte, üzüm ve kahve başta olmak üzere yöresel ürünün tadına bakıp, kültürü ve tarihi hakkında görevlilerden bilgi aldı.
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Özöncel’in ev sahipliğini yaptığı standı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat’a yöresel tatlar ikram edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha