Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası’32 ilden 331 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Büyük bir mücadeleye sahne olan turnuva düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde gerçekleşen ödül törenine Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu hanımefendi, Alay Komutanı Ercan Atasoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Sağlık İl Müdürü Erdoğan Öz, Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz, Adıyaman Belediyesi birim müdürleri, satranç sporcuları ve çok sayıda sporsever katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz, Türkiye’nin huzur başkenti Adıyaman’da böyle önemli ve anlamlı bir turnuvanın düzenlenmesinde emeği olan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu turnuvayı düzenleme fikrini önce Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürüİskender Korkut, daha sonra da Belediye Başkan Yardımcısı Said Kutlu beyefendi ile paylaşmıştık. Teklifimize çok sıcak yaklaştılar ve konuyu Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu beyle paylaştıktan sonra bizim isteğimizden daha çoğu olan, 50 sporcumuzun konaklaması, sporcularımıza ve ailelerine çiğköfte ikramı ile sporcularımıza çeşitli hediyelerin takdimine kadar birçok şeyi üstlendiklerini açıkladılar.Verdikleri desteklerden dolayı belediyemize çok teşekkür ediyoruz.”
‘Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası’ dolayısıyla ilk kez Adıyaman’a gelen sporculara ve ailelerine Adıyaman’ın güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını da söyleyen Öz, “Bu anlamda satranç sporuna verdikleri desteklerden ötürü Türkiye Satranç Federasyonu olarak, Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu, Belediye Başkan Yardımcımız Mahmut Said Kutlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İskender Korkut ve Türkiye Petrolleri Bölge Müdürümüz Hikmet Aslendereismine Ankara’da bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Hatıra Ormanına birer adet fidan dikilmiştir. Fidan sertifikalarını da en kısa süre içerisinde federasyonumuz adına kendilerine takdim edeceğim. Bu vesileyle tekrardan emeği geçenlere teşekkür ediyor, dereceye giren sporcularımızı kutluyorum” diye konuştu.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise yaptığı konuşmada turnuvada mücadele eden tüm sporcuları kutlayıp, turnuvanın düzenlemesinde emek gösteren Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz’e teşekkür ederek şunları söyledi: “Gerçekten güzel bir program olduğuna inanıyorum. İnşallah il dışından gelen sporcularımız ve aileleri de ilimizden ve düzenlediğimiz turnuvadan memnun kalmışlardır.İnşallah bu turnuvayı her sene düzenlemeye devam edeceğiz. Bizi bu programın yapılmasına teşvik eden ve büyük gayret ortaya koyan İl Temsilcimiz Naile Öze hanımefendiye, bizi burada ağırlayan Türkiye Petrollerine, yine turnuvayı en güzel şekilde yöneten başhakemimize ve hakemlerimize, her şeyden önemlisi bizim davetimizi kırmayarak Adıyaman’dan ve 32 şehirden turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz, katkılarından dolayı Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya plaket takdim etti.
Belediye Başkanı Kutlu ise Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz ile turnuvayı yöneten başhakem ve hakemlere hediye takdim etti.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Daha sonra programa katılan protokol üyeleri, A ve B olmak üzere iki ayrı kategoride dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.
A kategorisinde birinci olan Veysi Aysoy bin 500 TL, Kupa ve Madalya’nın; ikinci olan Halil Mehmet Çağlar bin 200 TL, Kupa ve Madalya’nın;üçüncü olan Recep Işık ise bin TL, Kupa ve Madalya’nın sahibi oldu. A Kategorisindeilk üçe giren sporculara ödüllerini Jandarma alay Komutanı Ercan Atasoy takdim etti.
Aynı kategoride dereceye giren diğer sporcuların ödüllerini ise Sağlık İl Müdürü Erdoğan Öz takdim etti. Erdoğan Öz’ün elinden ödül alan sporcular şöyle sıralandı: Dördüncü Mehmet Metin Öztekin (700 TL-Madalya), beşinci Hasan Bayık (500 TL-Madalya), altıncı Ahmet Yasir Yiğit (400 TL-Madalya), yedinci Orhan Çelebi (300 TL-Madalya), sekizinci Tuna Sargınalp (200 TL-Madalya), dokuzuncu Vedat Çam (100 TL-Madalya), onuncu Muhammed Alparslan (100 TL-Madalya), birinci En İyi Bayan İrem Beşe  (200 TL-Madalya), ikinci En İyi Bayan İrem Ezra Öz, üçüncü En İyi Bayan Dila Baloğlu ve En İyi Yerel ÖdülüTuna Sargınalp (200 TL-Madalya).
B kategorisinde ise birinci olan Hakkı Ata Özgüner 250 TL, Kupa ve Madalya’nın; ikinci olan Baver Sağlam 150 TL, Kupa ve Madalya’nın;üçüncü olan Yusuf Aydemir ise 100 TL, Kupa ve Madalya’nın sahibi oldu. B Kategorisinde ilk üçe giren sporculara ödüllerini AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan takdim etti.
Aynı kategoride dereceye giren diğer sporcuların ödüllerini ise AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış takdim etti. Alkayış’ınelinden ödül alan sporcular şöyle sıralandı: Dördüncü NidalHeviOğur(50 TL-Madalya), beşinci Elif Kaya (50 TL-Madalya), altıncı Şahin Efe (Madalya), yedinci Pelin Bayır (Madalya), sekizinci Arda Çapraz (Madalya), dokuzuncu Gülbahar Efdal(Madalya), onuncu Mert Meriçli (Madalya), En İyi Yerel Bayan Havin Şahin, Fair Play Ödülü Müslüm Akın Duru.
Ödül töreni sonunda il protokolü vesporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha