8 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma gününde başlayan festivalde dünyaca ünlü Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın solistliğini, Özgür Oğuz’un şefliğini üstlendiği Adıyaman Filarmoni Orkestrası Afo açılış konseri ile büyük bir izdihamla açılışı yapıldı.

Festivalde, Adıyaman Çiğköftesininde sunumlarının profesyonel bir şekilde yapıldığı yöresel gastronomi çalışmalarına da sahne oldu.

-"FESTİVAL KULAKLARA, RUHA VE ÇİĞKÖFTE İKRAMI İLE DAMAKLARDA ŞÖLEN YAŞATTI"

Adıyaman Uluslararası Müzik Festivali önce kulaklara, ruha ve çiğ köfte lezzetiyle de damaklarda şölen yaşattı.

28 Mart’da Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Serla Balkarlı’nın dünya ve türk müziklerinden hazırlayıp sunduğu yerelden evrensele repertuvarı ile sanatseverlerden tam not aldı.

22 Nisan Pazartesi günü 1. Adıyaman Korolar Şenliği düzenlendi. 8 koro, bale okulu dansçıları ve açılış kapanış etkinlikleri ile toplamda 180 kişinin sahne aldığı etkinlik sanat kurulunun katılım belgelerini vermesinin ardından sona erdi.

-"FESTİVAL AKEDEMİSİ İÇİN 20 GENÇ BAŞVURDU"

26 Nisan programında bu yıl Festival Akademisi gelecek vaat eden gençler kategorisine yurdun çeşitli yerlerinde 20’ye yakın genç başvurdu.

Festival Akademisi Jürisi tarafından yapılan seçmenin ardından seçilen 9 genç, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası piyanist solisti Büyük Usta Yeşim Gökalp ile workshop yaptı.

Öğrencileri ile uzun uzun ilgilenen sanatçı final gecesi verdiği muhteşem konserin ardından alkışların durmaması üzerine öğrencilerini sırayla sahneye alarak seyircilerin gönlünü adeta fethetti.

5.Adıyaman Uluslar arası Müzik Festivali sanat yönetmeni  Özgür Oğuz’un kapanış konuşması ve belge ve plaketlerin takdiminin ardından sona erdi.

Seyirciler Yeşim Gökalp’le fotoğraf çekilmek için uzun süre sıra bekledi.

27 Nisan’da yurdun çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar için Vali Halil Işık Kültürevinde Adıyaman Harfane gecesi  ile Adıyaman türküleri  ve Adıyaman çiğköftesi ikramı yapıldı.

-"ADIYAMAN'DA SANAT TURİZMİ DE YAŞAYACAĞIZ"

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Özgür Oğuz bundan sonra Adıyaman Harfane geleneği, Adıyaman Çiğköftesi  Adıyaman Uluslar arası Müzik Festivalinin programına girdiğini belirterek, “Şehrimizi ve kültürel değerlerimizi dünya ölçeğinde yaptığımız festivalimizin programına aldık ve profesyonel bir sunumla tüm dünyaya tanıtacağız.” dedi.

Bu yıl festival dolayısıyla pek çok tur şirketi gap turlarının programını festival konserlerine denk getirmeye çalıştı,öyle sanıyoruzki gelecek yıllarda aynı zamanda Adıyaman’da sanat turizmide yaşayacağız.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha