Yürüyüşe Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Kaba, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, kurum müdürleri, yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüş, Müze önünde sona erdi.

Adıyaman Müze Müdür vekili Mehmet Alkan, roma dönemine ait lahit mezar ile ilgili Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya bilgi verdi.

Adıyaman İl Kültür Turizm Müdürü  Mustafa Ekinci, “Hükümetimizin de en önemli politikalarından bir tanesi özellikle cari açık kapatma konusunda turizm çok önemli bir gelir faktörü olduğunu değerlendiriyor. Turizm çok genç kuşaklarda aşılanması gereken, önemsenmesi gereken bir sektör. Özellikle turizmin genç yaşta önemini yaygınlaştırmak maksadıyla 42’nci turizm haftası çerçevesinde ilk, ortaokul ve lise öğrencilerimiz arasında Adıyaman genelinde bir kompozisyon yarışması yaptık. Dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim ettik. Burada amacımız; turizmi genç simalarda turizm önemini genç kuşaklarda aktarılmasını sağlamaktı” dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha