Kent Konseyi, Kültür-Sanat Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Özgür Oğuz, yaptığı açıklamada, Adıyaman kültürüne ilişkin her şeyin 1.Adıyaman Kültür Günlerinde olacağını kaydetti.

Kentin işleyecek pek çok değerli öğesinin olduğunu ancak bir yerden başlamak gerektiğini belirten Oğuz, şunları kaydetti:

"Bu yıl ilki düzenlen Kültür Günlerine, 4 yazar, 1 panelist, 4 ressam ve el sanatları sanatçısıyla, şehrimizin Fotoğraf Tutkunu Derneği Adıyaman Fotoğraf Yolcuları Derneği ile bir okul koromuz Adıyaman türküleriyle bizlerle olacaklar. Dr.öğr.üyesi Kevser Taşdöner, bizlere Antik Çağda Adıyaman'ı anlatacak, bir diğer akademisyen katılımcımız Doç.Dr.Murat Gökhan Dalyan tanıkların diliyle 'Adıyaman'ın il oluşu' adlı sinevizyon gösterimi ile bizlerle olacak."

Oğuz, Adıyaman musıki geleneklerinden Harfane grubunun ise en güzel Adıyaman Türküleriyle kültür günlerine renk katacaklarını vurgulayarak, "Aralık ayı boyunca sürecek olan Gastro Adıyaman Günleri ise farklı lezzet ustaları ve farklı mutfaklarda yapılacak. Adıyaman'lı lezzetler tarifleri yapımı ve sunumları ile Kültür Günlerimizin tadı tuzu olacaklar. 06 Ekim-26 Aralık 2019 tarihleri arasında Adıyaman Kültürüne ilişkin her şey 1.Adıyaman Kültür Günlerinde olacak.Çok büyük adımları atabilmek için bugün atacağımız küçük adımlar altın değerinde,yanımızda olacağınız desteğinizi esirgemeyeceğinize olan inancımızla sizleri en kalbi duygularımızla selamlıyoruz."şeklinde ifade etti.

                                                                                                                                                                                                                        

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha