Adıyaman Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “18 Mart’tan 15 Temmuz’a Kahramanlık Destanı” etkinliği düzenlendi. Adıyaman TPAO Kültür Merkezi’nde 06 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen programa Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Kent Konseyi, AESOB, Memur Sen, Kamu Sen başkanlar, okul müdürleriı  ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile beraber öğretmen ve öğrenci velileri katıldı. Girişte günün anlam ve önemini taşıyan resim sergisi ile karşılanan misafirler sergiyi gezdiler. Şehit ve gazilerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan ve yoğun ilginin gözlendiği programda kahramanlık hikayelerinin yanı sıra 18 Mart ve 15 Temmuz Şehitlerinin anısına şiirler ve türküler okundu. 18 Mart ruhunun 15 Temmuz’da dirildiğinin vurgulandığı programda kısa piyeslerle Çanakkale Destanı’ndan ve 15 Temmuz’ dan duygu dolu anlar canlandırıldı.

15 Temmuz gecesinin konu edildiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN TÜRK’e canlı bağlanarak darbe girişimine karşı halkı meydanlara çağırdığı anların da yer aldığı sinevizyon gösterisi ve 15 Temmuz hainini alnından vuran Şehit Ömer Halisdemir’e yazılan Otuz Kuş şiirinin okunduğu anlar programın en heyecanlı dakikaları olarak izleyicilerde etki bıraktı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Abdulkerim IŞIK, programın hazırlanmasında emeği geçen Müzik Öğretmeni Hülya Temel ,Edebiyat Öğretmeni Serhat Tanrıverdi, Duygu Güler, A.Sezin Yıldız, Görünmez kahramanlar okul idarecileri ve öğrencilere teşekkür ederek “genç neslimiz, tarihimizin ve kültürümüzün imbiğinden süzülerek gelen bir sızıntıyı sizlerle paylaşmak istedi” dedi. “ “ Öğrencilerimiz bu etkinlikte Simurg’tan Malazgirt’e, İstanbul’un fethinden İstiklal Mücadelesine, Çanakkale Destanı’ndan 15 Temmuz’a  kısa bir film şeridi oluşturacak ve beğeninize sunacaklar. Alparslan’dan Ulubatlı Hasan’a Seyit Onbaşı’dan Ömer Halis Demir’e bu toplum her zaman kahramanlar yetiştirmiştir.” ifadelerini kullanan Işık “18 Mart'ta yenilgiye uğrayan zihniyet, yıllarca necip milletimizi, iktisadi, siyasi, askeri vb. alanlarda bitirebilmek için her türlü oyunlarını sergilemeye devam ettiler, başaramayınca içimizdeki hainleri besleyerek milli birlik ve beraberliğimize göz diktiler. Söz konusu hain zihniyet 15 Temmuz gecesi vatanımızı bölmeye çok kararlıydılar. Düşünememişlerdi, 18 Mart Ruhunun 15 Temmuzda da cereyan edeceğini. Çünkü 15 Temmuz suikastına karşı halkımızda aynı ruh, aynı heyecan ve aynı direniş vardı. İstiklal aşkı, sarsılmaz iman, bağımsızlık aşkı, devlet ve millet aşkı ceddimizden kalma mirastı” şeklinde konuştu.

Programın sonunda öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu Adıyaman Anadolu Lisesi’nin ilimizin en başarılı okullarından olduğunu dile getirerek öğrencilerin milli ve manevi değerlerini özümseyerek aldıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise öğrencilerle gurur duyduğunu, programın bugüne kadar izlediği en güzel, özlem duyduğu organizasyonlardan olduğunu ifade ederek Adıyaman Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek başarı diledi.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Editör: Adıyaman Haber