Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun göreve gelmesinden sonra sportif olarak birçok branşta şubeler açıp, ilde sporun gelişmesine önemli katkılar sunan Adıyaman Belediyesi, Hentbol ve İşitme Engelliler Futbol takımlarının Süper Lig’e çıkmasıyla yükselen çıtayı her geçen gün arttırmayı hedefliyor.
Halkın spora olan ilgisini arttırmak için hentbol ve futbol başta olmak üzere basketbol, yüzme, kort tenisi ve güreş gibi spor dallarında da takımlar oluşturarak profesyonel liglerde mücadele eden Adıyaman Belediyespor, bu branşlara son olarak satranç sporunu da dahil etti.
Bu anlamda, birçok ulusal ve uluslararası turnuvada derece yaparak Türkiye’yi daha önce Avrupa Şampiyonasında temsil eden ve bu yılki Türkiye Şampiyonluğu sonrası Dünya Şampiyonasında ülkemiz adına yarışacak olan Adıyamanlı milli satranç oyuncusu İrem Ezra Öz artık Adıyaman Belediyesi adına yarışacak.
Henüz 11 yaşında olmasına rağmen, 7 yaşında başladığı satrançta şu ana kadar toplam 72 turnuvaya katılan başarılı sporcu, bu turnuvaların 39 tanesinde birinci olup, hemen hepsini madalya kazanarak tamamladı.

5 yıldır Adıyaman’da oynadığı kendi yaş grubundaki onlarca maçın bir tanesinde dahi yenilmeden ya da berabere kalmadan kazanan, ayrıca bayan, erkek yaş sınırlaması olmadan Türkiye’de ve yurtdışında birçok turnuvada 70’e yakın kupa ve madalya kazanan sporcunun aldığı derecelerden bir kaçı şöyle: 2018 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 12 Yaş Kızlar Türkiye Birincisi, 2017 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 11 Yaş Kızlar Türkiye Altıncısı, 2016 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 10 Yaş Kızlar Türkiye İkincisi, 2017 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası 8. Masa Türkiye Birincisi, 2017-2018 ve 2016-2017 Adıyaman Kadınlar İl Birincisi, 2017 TCDD Kuruluş Yıldönümü Satranç Turnuvası Kadınlar Birincisi, 2017 Başkent Üniversitesi 2. Uluslararası satranç Turnuvası En İyi 2. Kadın Sporcu, 2017 Hatay Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası Kadınlar Birincisi, 2016 Çanakkale Troya 24. Uluslararası Satranç Turnuvası En iyi Kadın Sporcusu, 2015 Kahramanmaraş 6. Uluslararası Satranç Şampiyonası 7,8,9 Yaş Birincisi, 2014 Malatya 2. Uluslararası Altın Kaysı Satranç Turnuvası 7,8,9 Yaş Kızlar İkincisi.
Transfer hakkında bir değerlendirmede bulunan ve henüz küçük yaşına rağmen önemli başarılara imza atmış bir sporcuyu Adıyaman Belediyespor bünyesine katmanının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyamanlı milli sporcu ile Adıyaman Belediyespor kadrosunun daha da güçleneceğini belirterek, “Katıldığı onlarca turnuvanın birçoğunda en küçük sporcu olarak mücadele eden Adıyamanlı minik kızımız İrem Ezra’nın elde ettiği başarılar göğsümüzü kabarttı. Başarılarından dolayı Adıyaman ve çevre illerinde birçok minik çocuğun satranca başlamasına vesile olan İrem’in Adıyaman adına mücadele edecek olması çok önemliydi. Bizde bundan dolayı, doğuda bir ile ilk kez satrançta Türkiye şampiyonluğu kazandıran ve sadece 11 yaşında olmasına rağmen Türkiye’nin en iyi bayan sporcularından birisi olarak gösterilen İrem Ezra’yı kadromuza kattık. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyor, kızımıza bundan sonraki yaşantısında da başarılar diliyorum” diye konuştu.
Türkiye’nin birçok ilinden gelen teklifleri geri çevirerek Adıyaman Belediyesinin sporcusu olmayı tercih eden İrem Ezra Öz ise bir Adıyamanlı olarak Adıyaman dışında bir il adına yarışmak istemediği için Adıyaman Belediyespor’un teklifini kabul ettiğini söyleyerek, “Çünkü hedefim hem Adıyaman’ın hem Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyurmak”şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha