KORKMADAN ÖLDÜK EY HALKIM UNUTMA BİZİ!...

Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden  yıllar geçti... Araştırmacı gazeteciliğin en önemli isimlerindendi. 
Uğur Mumcu, meslek yaşamı boyunca “polis-mafya-siyaset” ağının kaygı verici ilişkilerini araştırdı... PKK ve Barzani’nin istihbarat örgütleriyle bağlantıları üzerine çalışırken 24 Ocak 1993’te, bombalı bir saldırıya kurban gitti.
Ülkenin aydınları,yazarları, gazetecileri bir bir yok ediliyordu ve faili meçhule gidiyorlardı. Çok acıdır ki, Uğur Mumcu'nun katledişinin üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılmadı ve diğer aydınlarımız da öyle !....

Bakın ne diyor Uğur Mumcu , 
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz. İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar.  
Bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Susanlar da bu insanlık suçlarına katılmış olur. “

"Okumayan, yazmayan, düşünmeyen toplumlar içten içe çürürler. Türkiye böyle bir sürece sokulmuştur. İş bitirmeye, köşe dönmeye koşullandırılmış bir toplum, eninde sonunda bu hovardalığın faturasını öder. Gidiş o gidiştir” 

Ülkemizde dik duruşlu, kalemini satmayan gazetecilerin kaderi hiç  değişmiyor. Kimi zaman katlediliyorlar;  kimi zamanda hapisanelerde  geçiyor ömürleri. 
Bugün yaşanılanlara ne demeli?... Demokrasiden,özgürlüklerden bahsetmemiz mümkün mü?...
Kutuplaştıran , ayrıştıran ve hedef gösteren bir siyaset anlayışı ülkeyi ileriye mi götürür ?...

 Türkiye'nin aydınlık yüzlerinden, Cumhuriyetin yılmaz savunucusu,  Atatürkçü cesur kalem  gazeteci Uğur Mumcu'yu, katledilişinin 29.yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.. 

“Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi... Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi... Bir gün sesimiz hepimizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi..." 
Ölümsüzlüğünün yıldönümünde saygıyla anıyorum
  "Vurulduk ey halkım, unutma!...

Uğradığı hain saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı şehadetinin 21. yılında rahmetle anıyorum. Türk siyasetinin aydınlık yüzü, nezaketi ve dürüstlüğü ile örnek bir siyasetçi olan eski Dışişleri Bakanımız, gazeteci İsmail Cem'i saygı ve rahmetle anıyorum.

24. 01.2022
Fatma Ulubey