Komşu Kahve

“Her sabah merhaba deyip gülümseyenlerin;

       Her akşam aynı sokağa dönenlerin;

      Tabağı boş geri döndürmeyenlerin;

Penceresi aynı manzaraya bakanların;

Bir arada olanların; çat kapı gelenlerin;

     Çayı kahveyi bahane edip

     Sohbeti sevenlerin hatırına…

         Komşuluğun hatırına;  “

Orijinaline uymaya özen gösterdim, bana göre düzeltilecek şeyler olsa da. Ne zordur böyle anlar benim için.Düzeltilecek şeylerin bana göre olduğunu anımsayıp durabilmek. Belki de bir adım ötesi zaten düzeltilecek bir şeyin olmadığını bilmek ve hep bunu kendine anımsatmak.

Hadi yuvarlak laflar etmeyi bırakıp sadede geleyim. Yeni arkadaşlıklar için çok meraklıyım. Çok korksam da bu konuda istekliyim.Bunu hissediyorum, fakat eyleme geçme konusunda pek pratik olduğumu söyleyemem.

Kadın arkadaşlarla “ Komşu Kahve”de oturduk, kahve içtik. Mekan adı reklam amacıyla değil söylediklerine paye biçilerek verilmiştir.Tıpkı komşuluklarda olduğu gibi sohbet sohbeti açtı. İki zayıf noktama temas ettim sohbet süresince.Biri –meli, - malı cümlelere hala gösterdiğim aşırı hassasiyet; diğeri ise müstehcen diye nitelendirebileceğim laflarla ilgili önyargım.Bir laf ettim ve sadece utandım.Sadece utanç kısmı kalmış. Daha önceleri bununla ilgili kendimce hoş olmayan anılara sahip olduğumdan biraz yol aldığımı fark ettim.

İşte “ çiçek böcekle yaşam geçmez” diyen yol arkadaşımın geri bildirimi bir kez daha yerine oturdu.Benim neyi yapıp yapmadığıma dair bilgi edinmek için insanlara ihtiyacım var. Daha da önemlisi kendimiz olma fırsatında buluşup yol almaya istekli arkadaşlıklara.

Sohbetten kendimce yüklerle kalkmışım. Ne zaman ki ertesi gün sosyal medyada, bir paylaşımımda onaylarını gördüm arkadaşlarımın yüreğime su serpildi. Tamam dedim, sen böyle de sevilebilirsin. Her şey yolunda.

Tabii bunun daha zor( benim için) ve daha estetik bir yolu var, komşuluk hatırına. Düşündüklerimi, hissettiklerimi roman ya da öykü kahramanlarıyla kurmaca adı altında sunmak.O zaman ne şiş yanar ne kebap. Fakat ben o noktada değilim. Şükürler olsun en azından bunu farkındayım. Teşekkürler.