Üzülerek görüyorum ki bazı kuruluşlar günlerdir vatandaşa evden çıkma, evde kal diyen devletimize, belediyemize, valiliğimize, camilerimizdeki anonslara rağmen sorumsuzca insanların cep telefonlarına gelin kan verin diye msj atıyorlar. Bir tarafta devletin bütün kurumları vatandaş evden çıkmasın diye çabalarken diğer tarafta Adıyaman Kızılay Kan Merkezinin insanların şahsi numaraları aracılığıyla gelin demokrasiye ya da merkezimize kan verin bildirimlerini asla ve asla doğru bulmuyorum, tasdikte etmiyorum.

Hijyen ve steril olmayan çadır ve tır da kan bağışı alan Kızılayı kınıyorum.

Bu yapılanlar sorumsuzluktur.

Ya virüslü birinden kan alınırsa. Ya virüslü biri o çadır da ya da o tır da kan verirken başka birine virüs bulaştırırsa bunun sorumluluğunu kim alacak, kim üstlenecek. Sonuçta virüsün kuluçka dönemi diye bir şey var.

Daha dün demokrasi de çadır açtılar sonra da kan bağışına gelin lütfen diye vicdanı baskı oluşturan msjlar attılar ve atıyorlar şahsi numaralarımıza.

Üç gündür Kahta meydanında tırları var ve ne ne yazık ki ilcelerimizin birinde Corona virüs vakası haberleri alıyoruz üst üste vatandaş olarak. Tedirginiz, korkuyoruz...

Ve şuan Kızılayın tırı ilçelerimizi dolaşmaya devam ediyor insanları kan vermesi için tıra davet ediyorlar. Vatandaşı sokağa çağırıyorlar, kalabalık oluşturuyorlar.

Bu saçmalığa mani olması için valilik ve belediyemizi göreve davet ediyorum.

Sevgili Kızılay kan için msj atacağınıza bu zor günlerde vatandaşın yanında olun vatandaşa maske ve eldiven dağıtın. Yaşlılarımıza ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi dağıtın.

Lütfen bu kadar da sorumsuzluk olmaz. Virüsün yayılmasına mani olalım, virüs konusunda duyarlı olmayanları uyaralım.

Kızılayı sorumluluk almaya devam ediyorum. Kızılayı kendine çeki düzen vermeye davet ediyorum hem de hemen şimdi.

Virüsün yüzeylere tutunma süresi 17 günmüş lütfen gerisini siz düşünün.

Vatandaş olarak duyarlı olalım.

Kızılay olarak halkın sağlığını tehlikeye atmaya hakkınız yok. Haberiniz olsun