Hocanın biri 7 dakika 15 saniye de teravih namazı kıldırıyormuş. Bir gün köylüler;
– “Hoca efendi karşı köyün imamı 6 dakika 45 saniyede teraviyi bitiriyormuş bu mümkün mü?”
Hoca buna inanmamış. Gitmiş o köye cemaatin arasına katılmış kronometreyi başlatmış hakikatten o köyün imamı 6 dakika 45 saniyede teraviyi bitirmiş. Hoca efendi buna çok kızıp ertesi gün camide cemaate seslenmiş;
– “Gençler öne, yaşlılar arkaya, kalbi olanlar dışarıya lütfen. REKOR deneyeceğim demiş.” Şimdiki imamlar cahillikte rekor kuruyor!

Son zamanlarda öyle hocalar ortaya çıkmaya başladı ki kıyamet alamet-i sayılır cinsten. İslamiyet gibi bir akıl dinini, öyle saçma öyle zıvanadan çıkmış yorumlarla kirletmeye çalışıyorlar ki insanın kanını donduruyorlar. Hakikaten manevi huzura en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde, bu tür bilgisiz cahil imamların, hoca görünümlü şarlatanların, bu denli pervasızca ortaya cesaretle atılmaları manidar.
İslam dinini halka en güzel, en manevi hazla anlatması gereken imamların, kürsüde iken aslında hiç yokmuş gibi durması ilginç. Eline aldığı, muhtemelen son bir kaç yıldır kullandığı bir kağıttan, cemaate bilgi aktarmaya çalışan bu zavallı cahillerin, Allah’ın dinini anlatmak gibi bir dertleri yok aslında. Hayatında belki de hiç kitap okumamış, belki hadis ve ayetleri hiç görmemiş bu zavallı cehalet örneklerinin, insanı dinden soğutması, cemaatin maneviyatını çalmaları yakındır. Bu işi belki de meslek olarak yapıyorlar.? Bu tartışılacak bir konu olsa da, imam olan bir şahsın cemaate Önder olabilecek kapasitede olması şarttır. Cemaate dini bilgi veremeyecek kadar cehaletle bezenmiş hocaları, gittiğiniz herhangi bir camide görmeniz mümkün. Bu işi para için yaptıklarını o kadar belli ediyorlar ki akıl alır gibi değil. Bu şahıslar nasıl imam oluyor, bunları imam diye camilere yollayanların kriterleri ne? Cuma namazlarını bile kağıttan okuyan bu zavallı cehaletleri, halka hangi güç reva görüyor? Kürsüden sadece para dileyen bu aç gözlü haset timsallerini, Allah’ın evinde bu denli cesaretli kılan nedir ? Toplumun dini yönden eksikliğini gidereceği imamlık makamını, bu denli küçülten, bu denli ayaklar altına alan kafa yapısı ne planlamaktadır? Hakikaten ekonomik ve sosyal anlamda bunalmış vatandaşların gidip dua ederek biraz olsun manevi huzur duyduğu camiler artık imamlar yüzünden, kapısı kapalı mekanlara döndü. Namaz dualarını bile doğru şekilde okuyamayacak kadar cahil olan bu son dönem müsveddelerin topluma vereceği hiç bir şey yoktur. iktidarların borazanlığından, papağan gibi tekrar edip durdukları bilgilerden kimsenin fayda sağladığı yok. Gönlü son derece bol olması gereken bu şahısların cimriliğe level atlatmaları insanı hayretler içinde bırakmakta. Elini asla cebine atmayan bu kıskançlık ve haset birikimli imamların, Allah’ın evinde insanlara dini anlamda bir şey vermeyeceği net şekilde ortada iken sırf atansın diye kalın sesli, makamsız şekilde dua okuyan bu cahiller hangi amaçla camilere hoca diye atandı anlamak mümkün değil.
Bugün Türkiye’de yaklaşık 85 bin cami var. Bu camilerden diyanetin para makineleri olan imamlar aracılığıyla her cuma kuran kursları yapımı adı altında sürekli para toplanıyor. Toplanan paralarla ne yapılıyor belli değil. Bu camiler kuran öğretmek için yeterli değil mi? Bugün yaklaşık 23 bin kuran kursu faaliyet görmekte, 30 bin civarı eğitici bulunmaktadır. Diyanet yıllık bütçeden aldığı yüksek paya rağmen hala paralı asker imamlar aracılığıyla her cuma para toplamaya devam ediyor. Allah’ın evini para toplama üssüne çeviren bu zavallılara soruyorum. Camilerin temizliği ne durumda, cami tuvaletleri girilecek durumda mı? Isıtma sistemleri var mı her caminin? Ses sistemleri nasıl boya sıva durumları nasıl ? Bunların yıllardır bu kadar para toplanmasına rağmen, hala çözülmemiş halde durması, manidar değil mi? Var mı denetleyen!
Şu göklerde yankılanıp huzur veren insanın ruhunu ürperten o ezanlar nerde şimdi ? Öyle hocalar vardı ki ezan okuduğu zaman gözlerimiz yaşarırdı. Ya şimdi bir bakın şu ezan okuyan cahil birşey bilmez imam efendilere. Ses güzelliğini geçin,? makamlı şekilde okuma var mı? Doğru şekilde duraklama, doğru şekilde telafuz var mı? Tek doğru yaptıkları şey, namaza başlamadan dile getirdikleri diyanetin bilmem ne duyurusu. O da PARA VERİN !
Bir diyanet ki internet siteleri televole magazini gibi. Abuk subuk sorulara, öyle cevaplar veriliyor ki cevaplar, abuk subuk sorulardan daha mide bulandırıcı. Yahu yok mu bu salakça soruları ayıklayıp, millete doğru düzgün sorularına cevap olabilecek şekilde bir düzenleme yapacak bir kurul. Hayırdır kurulun parası mı yok! Şu imam diye atadığınız zor bulunur hint kumaşı değerli cennetlik şahsiyetleri hiç denetlediniz mi? Bir bakın bakalım ilkokul seviyesi var mı? Bu nasıl bir rezalet. Milli eğitimin eğitimi bitirdiği gibi, diyanette dini eğitimi bitirmeye mi yemin etti? Siyaset konuşsunlar diye imamlara yönelik düzenlemelerin konuşulduğu şu günlerde sormak lazım. Bu imamlar parti teşkilatı üyeleri mi? Bunlara bu hak niye veriliyor tabii ki Akp’nın imamları da ondan. Camiye siyaset sokmak ahlakla bağdaşır mı? İster iktidarı, ister muhalefeti övsün veya eleştirsin bu hak, bunlara verilemez. Bunu yapana siyasetçi denir, imam denmez.
Camiler Allah’ın kullarına ibadet etmeleri için verdiği huzur mekanlarıdır. Duadır, ruhen yıkanma evleridir. Bu mekanları taşıyabilecek, bilgi yönünden donanımlı, yeri geldiği zaman kanaat önderi olabilecek seviyede olan imamların atanması gerekir. Camilerden, sürekli para para deyip cemaati ibadetten soğutan girişimler artık bırakılmalıdır. İlla bağış toplanacaksa da belli bir düzenleme ile yapılmalıdır. Toplanan paralar kime nereye gittiği net şekilde ortaya çıkarılıp faturalandırılmalıdır. Buna itiraz eden imamların gerekçeleri de fıkra gibi olur. İmamlar denetimden geçirilmeli, bilgi yönünden zayıf olanlar sistemden derhal atılmalıdır. Atılmazsa zaten yarım hocalarla yetişen nesiller yarın her sakallıyı hoca zannetmektedir. Cennet vaadiyle gidip insanların içinde kendini şehit olacağım diye patlatmaktadır. Kafa kesmekte, türlü türlü cehaletlere yem olmaktadır. İslamiyet gibi muazzam bir dini, kimse çıkarları için paralı askerlere, peşkeş çekmemelidir. Kıyamet alamet-i imamlardan, sistemin temizlenmesi şarttır. (NOT/donanımlı kültürlü ve işini adam gibi yapan imamları tenzih ederim)