Adıyaman’da imam hatip olarak görev yapan Muhammet Kemal Ballı, ilk şiir kitabı olan Vasiyetname’yi şiir severlerle buluşturuyor.

Adıyaman Sebze Hali Caminde İmam Hatip olarak görev yapan Muhammet Kemal Ballı, uzun zamandır yazdığı şiirleri kitaplaştırdı. İçinde aşk ve hasretliğin buram buram koktuğu 38 şiir yer alıyor. Ballı’nın şiirlerindeki hasretlik ve hüzün, onun yetiştirme yurdunda büyümesinde büyük bir etken olarak görülüyor.
İki Dost Yayınlarından çıkan Vasiyetname’nin sunuşunu ise Gazeteci Yazar Naif Karabatak yapmış. 78 sayfa olan Vasiyetname’nin kapak tasarımı Mehmet Sofu’ya, mizanpajını Fatih Kırmızıgöz, editörlüğünü ise Fatih Kırmızıgöz ve Enes Başak üstlenmiş.
Kitabın sunuşunu yapan Gazeteci Yazar Naif Karabatak, şiiri anlattıktan sonra kitaba dair de şunları söylüyor; 
“Muhammed Kemal Ballı hoca, kaderin kendisine biçtiği hüzünle şair olanlardan...
Elinizde tuttuğunuz Vasiyetname, yetiştirme yurdunda, küf kokan odalarda, tozlu yataklarda ve hasret barındıran, gözyaşıyla dolu yastıklarda kaleme alınan şiirlerden oluşuyor.
Bu eseri kaleme alan ve yüreğini bizlere açan hocama teşekkür ediyor, yeni eserlerini beklediğimizi de bilmesini istiyorum…
Kitabın sayfalarını çevirirken, bir hayatın da sayfalarını çevirdiğinizi unutmamanız dileğiyle…”
Ballı, yakında düzenleyeceği imza günüyle ilk şiir kitabı Vasiyetname’yi okuyucularla buluşturacak.

Şair Muhammet Kemal Ballı Kimdir?
Şair Muhammet Kemal Ballı, 1980 Adıyaman Besni doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Besni’de tamamladı. Babasının vefatıyla maddi olarak sıkıntıya girince yetiştirme yurdunda büyüdü. Aynı dönem İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.
1999 yılında İmam Hatip olarak memuriyet hayatına başladı. Halen bu göreve devam ediyor. Ballı, evli ve iki kız babasıdır.
 
Editör: Adıyaman Haber