Adıyamanlılar Net Haber Sitemiz köşe yazarlarından, Mercan TV’de “Nazan’la Kadının Güncesi” adlı programın yayın yönetmenliğini ve sunuculuğunu yapan, Yazı-yorum adlı sanat, edebiyat ve kültür dergisinde yazan Nazan Taştan Yapıcı’nın “Smoke Uçan Duman” isimli çocuk romanı 2020 Mart ayı içinde çıktı.

 Smoke’ye Dair Birkaç İp Ucu

   Bir köpeğin ne düşündüğünü tahmin edip, ne hissettiğini anlayabilir misiniz? Peki ya sahip olduğu aileye ne kadar bağlanabileceğini, onlar için neleri göze alabileceğini tahmin edebilir misiniz? Öncelikle şunu söylemeliyim,"Smoke" gerçek hayattan alınmış bir yaşam öyküsü.

    Smoke, barınakta yaşayan sahipsiz bir köpektir. Nihayet barınağa gelen biri onu da sahiplenir ve artık onun da bir yuvası olur. Fakat durum göründüğü kadar basit değildir aslında. Smoke için her şey daha yeni başlamıştır.

    Bu kitap size “Bu kadar mı ya!” dedirtecek bir kitap. Belki de Smoke' yi bitirip tekrar okuyacaksınız. Hatta kitaplığınızda ona özel bir yer ayıracaksınız. Aksini yapmak size göre köpek ruhuna saygısızlık gibi gelecek. Nasıl mı? Tabi ki Smoke’yi dinlediğinizde, bunu size o anlatacak.

  “  Smoke mi? “ dediğinizi duyar gibiyim. Evet, gerçekten de Smoke! O zaman bırakalım bu vefalı köpek kendi hikâyesini kendisi anlatsın. Smoke’den hayatını dinlerken belki çok güleceksiniz. Çok kızacaksınız. Belki de çok ağlayacaksınız. Fakat emin olun, macerasını dinlerken kendinizi onun yanında hissedeceksiniz. Her duyguyu siz de onunla yaşayacaksınız.

Nazan Taştan Yapıcı Kimdir?

Kendi dilinden Nazan Taştan Yapıcı;

Ben Nazan Taştan Yapıcı,1981'de Adıyaman'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketimde tamamladım.1998'de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünü kazandım. Üniversite yıllarında bir süre yardıma muhtaç çocuklar için gönüllü anaokulu öğretmenliği yaptım. Üniversiteyi bitirdikten sonra memleketimin çeşitli özel kurumlarında öğretmenlik yaptım.2005'te evlendim. Üç çocuğum var. On yılı aşkın bir süredir memleketimin yerel gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktayım. Stilistlik eğitimi aldım bir dönem. Sonrasında Anadolu Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı okudum. Bir süre seramik ve çini eğitimi aldım.

     Miko ve Arkadaşları (Gizemli Saat, Hazine Hırsızları, Arıların İntikamı, Zamanın Efendisi, Tuhaf Bir Film) isimli beş kitaptan oluşan bir hikaye seti yazdım. Smoke uçan Duman isimli bir çocuk romanım 2020 Mart ayı içinde çıktı.

Adıyamanlılar Net Haber Sitesinde köşe yazarlığı, Mercan TV’de “Nazan’la Kadının Güncesi” adlı programın yayın yönetmenliğini ve sunuculuğunu yapıyorum. Yazı-yorum adlı sanat, edebiyat ve kültür dergisinde yazıyorum.”

Editör: Adıyaman Haber