Aslen Yozgatlı olan Şair-Yazar Ayşe Demirel Uyandı, 1984 yılında Ankaranın Şereflikoçhisar ilçesinde dünyaya geldi. Liseyi Yozgat’ın Saraykent ilçesinde, lisansını ise Adıyamanda, Malatya İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

Uyandı, Yozgat, Adıyaman ve Şanlıurfada birçok özel eğitim kurumunda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptı, bu görevine halen devam ediyor.

Evli ve bir çocuk annesi olan Uyandı, hayatın tüm çirkinliğine, gerçekliğine ve ciddiyetine karşı direnmek, hayale sığınmak, başka alemler keşfetmek istediği için şiire yöneldiğini söylüyor. Şiirin bu konuda kendisine yardımcı olduğunu, şiirin hayatla başa çıkma biçimi olduğuna inanıyor. Şiir yazmasaydı, bu dünyanın güzelliklerini görebileceği pencerelerinin kör olacağını düşünüyor. Uyandı, bu şiirlerle yüreklere dokunabilirse mutlu olacağını da söylüyor.

Granada Yayınlarının 50’inci yayını olarak çıkan ‘Kırık Kalp Tamircisi’nin Genel yayın Yönetmenliğini Oğuz Karaman üstlenirken, Kapak ve iç tasarımıyla editörlüğünü Gazeteci-Yazar Naif Karabatak yapmış.

100 sayfadan oluşan kitapta, şairin bugüne kadar kaleme aldığı 86 şiire yer verilmiş. Kırık Kalp Tamircisi, seçkin kitapçılarda ve kitapyurdu.com, BKM Kitap, kidega, kibo.. gibi kitap satış sitelerinden temin edilebiliyor.

Editör: Adıyaman Haber