ÖNSÖZ

          ‘Esinti’, Erkan DEMİREL’in 3. şiir kitabı. Önceki yıllarda “Analiz ve Kar Sessizliğinde’ adını koyduğu 2 şiir kitabı yazmış ve yayımlatmıştı. Bu kitapta şiirler daha bir nokta atışı yapar olmuş.

 

Erkan DEMİREL’in şiirleri duygu yüklüdür. Dili sade ve temizdir. Şiirlerinde konu sınırlaması yoktur, her konuda dizeler yer alır şiirlerinde. Kitabın adı gibi düşünceler ve daha da çok duygular, bir bahar yelinin, bir yaz yelinin esintisi gibi dizelerde dolaşır durur.

 

Nokta atış yaptığı şiirlerinden bir kısmında kendisini ‘Tarif’ eder. ‘Dalgın’dır. ‘Serseri’dir, ‘Gizemli’dir. Bir kısım şiirlerinde sevgilinin neden naz ettiğini ‘Yorum’lar. Onun kendisini ‘Unutma’masını, ‘Bekle’mesini, ancak ‘Aşk Mevsimi’nde, ‘Keşke’ ’Beyaz Güvercin’inin gelmesini, üzülmemesini ister. Çabuk gelmesi için gül ‘Sipariş’ eder. Sevgisine ‘İhtiyaç’ı olduğunu, kendisini dinleyip ‘Sus’masını aksi halde asi ve öfkeli bir halde olduğunu söyleyip uyarır. Sonra da yaş ‘Altmış’ deyip ömrünün boşa geçtiğine yerinir.

 

Bazen ülkedeki terör belasının önemini belirterek, başka dertlerden ‘Bana Ne’ der, fitne fesat tohumları ekenlere ‘İtin Eniği’ diyecek kadar kızar. Bazen de ‘Terlik’inin yırtılmasını, ondan ayrılacağını düşünüp, ayrılık acısına parmak basar. Bazen ‘Baba Yüreği’nin de yufka olduğunu anlatır ama ardından ‘Ana Gibi ’ yar var mı diyerek onlara saygısını dile getirir. Kitabın baş tarafındaki şiirlerden söz etmedim. Onlar bambaşka tatlar, bambaşka ‘Esinti’ler getirecektir size.

 

          Şiir dünyasında başarılarının artarak sürmesini diliyorum.                       

                                                             01.09.2015

                                                           Memet ARKCI

                                                               Şair-Yazar

                                                             Emekli 1.Sınıf Emniyet Müdürü

Editör: Adıyaman Haber