Baskı Tarihi    : 1. Baskı,Mart 2011

İsteme Adresi : Yenipınar Mah. Erdem Caddesi. No: 8 kat: 1 Adıyaman

                      [email protected] 

 

                           Şemsettin AĞAR Kimdir ?

       1958 yılında Adıyaman’ın Kâhta ilçesinin Bağbaşı köyünde doğdu. Amcasının gördüğü bir rüya üzerine Şemsettin adı verildi. İlköğretimini köyünde, orta öğrenimini Tokat İlköğretmen Okulunda, yüksek öğrenimini de Anadolu Üniversitesinde tamamladı. 1976 yılında Erzurum-Narman Ergazi İlköğretim okulunda başladığı öğretmenlik hayatına yurdun birçok yöresinde devam etti.
       8 yıl Erzurum’da görev yaptıktan sonra kendi isteğiyle, Adana-Karaisalı ilçesine atandı. Orada Milli Eğitimin çeşitli kademelerinde öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 1991 yılında, yine kendi isteğiyle memleketi Adıyaman’a atandı. Adıyaman Merkez Orhan Gazi İlköğretim Okulunda yöneticiyken 1999 yılında Türk Eğitim Sendikası Adıyaman Şube Başkanlığına seçildi. O tarihten bu yana profesyonel sendikacı olarak görevine devam etmektedir. Bu görevin yanı sıra Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir.
       Şair, Şemsettin Dervişoğlu mahlası ile şiirlerini yazmaya devam etmektedir. Toplumsal içerikli şair çalışmalarının yanında genelde; sevda, hasret ve özlem şiir denemeleri bulunmaktadır.



       Aşka Ve Ülkesine Meftun Gönül Sahibi Şair Şemsettin AĞAR Üzerine


Şemsettin Ağar’ın şiirlerini okuyunca Yunus’un; “Aşk gelecek cümle dertler bitecek.” Sözünü hatırlamamak mümkün değil. Bu dünyanın var oluş sebebi hayatın gizemi ve çekiciliği, güzelliğe dair ne varsa cümlenin işaret ettiği değil midir aşk?
Şemsettin Ağar, aşk elbisesinin her rengini giymeye çalışmış, aşka çok farklı açılardan yaklaşmış ve gönlüyle hissedebildiğini mısralara dökmekte mahir bir sanatkâr edasıyla şiirlerini yazmış, bunda da başarılı olmuştur.
“gel!
gel ey canan
gel ki Yusuf-i kuyulardan şifa suyu fışkırsın
gel ki gül açsın bağlar
gel ki sümbüle bürünsün dağlar
eğer ki gelmezsen
eğer ki gelemezsen
bil ki; Nemrut’tan Harran’a
elleri koynunda
Fırat gibi bir garip ağlar”


       Hülasa, Şemsettin Ağar, aşka ve sevgiliye dair söylemlerini ve mısralarını orijinal buluşlar ve benzetmelerle, daha çok hece vezninin sınırları içinde ilmek ilmek dokumuş, Türkçenin güzelliğinden ve inceliklerinden yararlanarak sevgiliye, Vatana, Millete, Bayrağa dair aşkını sanatın sultanı sayılan şiirle anlatmaya çalışmış, bunda da muvaffak olmuştur.
       Şemsettin Ağar’ı, bu güzel şiirleri ve çalışmasından dolayı kutluyor; daha nice güzel eserler yazmasını ve birçok kitaba ulaşmasını diliyorum.
       Arzulayan ve çalışan için başarı, kaçınılmaz sondur. Yeter ki, çalışma yolunda ilk adımı atalım.
                                                          Mehmet Nuri PARMAKSIZ
                                                              İLESAM Genel Başkanı

             

Editör: Adıyaman Haber