Adıyamanlı Karikatürist Ahmet Akil Yağınlı dördüncü kitabını 11 Ayın Sultanı Ramazan ayına özel çıkardı: Çizgilerle Oruç.

Adıyaman’da Bugün Gazetesi çizeri Eğitimci-Karikatürist Ahmet Akil Yağınlı’nın dördüncü kitabı çıktı. Daha önce ‘Adıyaman Ağzı ve Kültürü’, ‘Çize Çize’ ve ‘Çizgilerle Namaz’ kitapları yayımlanan Yağınlı’nın son kitabı olan ‘Çizgilerle Oruç’, Ensar Neşriyat tarafından tüm Türkiye’de piyasaya sürüldü.

Ensar Neşriyat tarafından hazırlanıp, satışa sunulan kitabıyla ilgili bilgi veren kitabın çizeri Yağınlı, “Dünyaya gönderilişimizdeki gaye; yalnız yiyip-içmek, yatı-uyumak ve geçici zevklerle tatmin olmak değildir. İnsan, büyük bir amaç ve sonsuz bir hayata hazırlanmak için gönderilmiştir. “Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” Ayet-i kerimesinden de anlıyorum ki, yaratılışımızın asıl gayesi, Allah’a ibadet etmektir. Bu gayeye uygun olarak ibadet görevini yerine getirdiğimiz takdirde, hem Allah rızasını kazanmış, hem de âhirette sonsuz ve mutlu hayata kavuşmuş oluruz. Allah’ın hoşnutluğunu kazanarak sonsuz ve mutlu hayata kavuşabilmemiz; yapmakla yükümlü olduğumuz dini emirleri ve ibadet görevlerini bilerek, anlayarak ve maksadını kavrayarak yerine getirmemize bağlıdır. Peygamber (sav)’in “Her kim yalan söylemeyi ve yalanla iş görmeyi bırakmazsa Allah onun yemesini, içmesini bırakmasına değer vermez” buyurarak yapılacak tüm ibadetlerin bilinçli yapılması gereğini vurgulamaktadır. Bu anlayış çerçevesinde bundan önceki kitaplarımda ‘Namaz’, bu kitabımda da ‘Oruç’ ibadetinden alınması ve anlaşılması gereken mesajları çizgi ile yansıtmaya çalıştım. İslam dininin üzerine bina edildiği beş temel esastan biri olan oruç ibadeti hakkında bugüne kadar çok şeyler söylendiği gibi insanoğluna sunduğu maddi ve manevi kazanımları keşfedildikçe de söylenmeye devam edecektir. Bugüne kadar bu söylemler daha çok yazı ve anlatımla olmuştur. Son zamanlarda öğretim ve eğitimde kullanılan metotlar içerisine görsel metodun etkin ve yoğun olarak katılmış olması gelecek adına sevindirici ve umut vericidir. Çünkü kavratılmak istenen bir konu ne kadar çok çeşitli duyu organlarına hitap ederse algılama, öğrenme ve dolayısıyla eğitim o derece etkin ve kalıcı olacaktır. Daha kalıcı ve etkili ‘bilinçli öğretim’i gaye edinen oruçla ilgili bu çalışmamızın dilimizi yalandan, ellerimizi haram işlerden, midemizi haram lokmadan, gözlerimizi harama bakmadan, kulaklarımızı yalan ve dedikodu dinlemekten, ayaklarımızı kötü işler peşinde koşmaktan uzaklaştıracak bir oruçtan nasiplenmek ve ömür boyu böyle devam edebilmeyi diliyoruz” dedi.

Editör: Adıyaman Haber