Çok iyi bir okuyucu olan ve sadece 2. Sınıfta 400 kitap okuyan Adıyaman Mehmet Akif İlkokulu 3.sınıf öğrencisi olan Mirhat: “Kitap yazma merakımı herkes soruyor. Bazen geceleri uyandığımda babamın kitap yazdığını görüyordum. Ayrıca raflarda babamın kitaplarını görünce bende de yazma hevesi uyandı.  Bu isteğimi babama söyleyince o da ‘mutlaka denememi’ söyledi. ” dedi.

Aynı zamanda Adıyaman BİLSEM öğrencisi olan Türkiye’nin en genç yazarı Hüseyin Mirhat COŞKUN, kitap yazmaya başlama süreci için şunları söyledi; “ bir türlü yazmaya başlayamıyordum.  Bir gece denizle ilgi bir rüya gördüm. Sabah kalktım. O rüyamı yazdım. Yani o rüyadan esinlenerek ilk kitabım olan“KAHRAMAN DENİZCİ” hikâye kitabını yazdım. Hikâyemi okuyan çevremdeki insanlar çok beğenince yazarlığımın yolu açıldı” dedi.

İlkokul öğrencilerine yönelik hikâye kitapları yazan genç yazarın “GİZEMLİ ORMAN” macera kitabı bu hafta çıktı. Türkiye'nin en genç yazarı Mirhat GİZEMLİ ORMAN kitabıyla ilgili şunları söyledi: "Çemberlitaş Köyünde dedemin bağı var. Köyde kuzenimle bağa yürüyerek ve oynayarak giderken yolda yaşadıklarımdan esinlenerek birazda hayal gücümü devreye sokarak GİZEMLİ ORMAN hikâye kitabımı yazdım."

Yazar Mirhat COŞKUN, okul eğitimini aksatmadan söyleşilere, imza etkinliklerine kitap fuarlarına katılarak okuyucularına kitaplarını imzalamaktadır. Özellikle okumayı arttırmak ve örnek olmak amacıyla birçok eğitim kurumunda söyleşi ve imza günü düzenlenmektedir.

Yazar Mirhat; “köyde bağdan dönerken çamura battım ve bundan etkilenerek BATAKLIKTA BİR GÜN ile tamamıyla bir hayal ürünüm olan 1 ÇOCUK 2 HIRSIZ hikâye kitaplarını da yazdım Bu iki kitabım da baskıya hazırlanıyor. Ayrıca FARELERLE DANS hikâye kitabını da yazıyorum” dedi.

Mirhat’ın öğretmeni Mehmet KILINÇ “Mirhat yaşı küçük olmasına rağmen olgun ve örnek davranışları ile arkadaşları tarafından çok sevilmektedir. Sınıf içerisindeki etkinliklere hızlı düşünerek farklı çözüm yolları üreterek katkı sağlayabilmektedir. Gelecekte ülkesine çok katkı sağlayacağına eminim. Yolu ve bahtı açık olsun” dedi

Genç yazarın hem babası hem de Altın Meşale Yayınlarının Editörü Mustafa COŞKUN; “Burada bir ilke şahit oluyoruz. Mirhat, yaş olarak dünyanın en küçük yazarlarından biridir. Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi? Sorusunun cevabını Mirhat hayatında çok iyi uyguluyor. Hem çok kitap okumayı hem de gezmeyi seviyor. Bize düşen ona bir yol açmaktır. Temennimiz tüm insanlığa yararlı bir insan olmasıdır” dedi.

"Genç yazar Adıyamanlılarla buluşuyor"

Dünyanın en genç yazarları arasına giren Adıyamanlı genç yazar; 22 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 12.00-14.00 arasında Halk Eğitim Merkezi'nde kısa bir söyleşi yaptıktan sonra kitaplarını okuyucularına imzalayacaktır.

Editör: Adıyaman Haber