Maziye doğru yolculuk yaptığımızda, nice zevatın Dar-ül Fani denilen bu âleme teşrif ettiğini, kendisine biçilen süre zarfında ömrünü tükettikten sonra Dar-ül Beka’ya yürüdüğünü görmekteyiz.

İnsanlık tarihini irdelediğimizde önümüze öyle bir tablo çıkıyor ki; kimi zevatın yaşamı, bin yıl gibi uzun bir süreye tekabül ettiğini dahi görmekteyiz.

Netice itibariyle, insanın yaşam süresi ne kadar uzun olursa olsun, en sonunda ebedi yurduna dönmek durumundadır.

Öyle buyuruyor Cenab-ı Allah; “Her nefis ölümü tadacaktır.” Önemli olan uhrevi âleme göç ederken, Eşref-i Mahlûkat’ın nevalı iyiliklerle dolmuş olmasıdır.

            Bu âleme teşrif eden söz konusu nicelerin arasında, vakt-i zamanda toplumun büyük ekseriyeti tarafından sevilip sayılan, soy ismiyle müsemma Hüseyin Aslan isminde bir zat-ı muhteremde vardı.

            Vardı ama harbiden adam gibi adamdı. Toplumun gönlünde meltem sıcaklığıyla oluşan bir sevgi yumağıydı!..

            Ne acıdır ki, günün birinde Azrail meleği onunda kapısını çaldı, elim bir trafik kazası sonucunda ecel libasını giymiş oldu!..

            Beşeri münasebetleriyle gönüllerde taht kuran O sevgi abidesinin hicranı, gerçekten elim oldu.

            Geçtiğimiz günlerde ise, rahmetli Hüseyin Aslan’ın biyografisini izah eden “Aslan Hüseyin” isimli bir kitabın basıldığına şahit oldum.

            Eser, kadim dostum Şair ve Yazar Kerim Baydak’ın emek harcaması sonucu meydana getirilmiş.

            Aslan ailesinin doğup büyüdüğü Gerger’de, rahmetlinin hakkında yapılmış olan röportajlar yer almış eserde.  Ayrıca vefatından sonra hakkında çıkan haber ve köşe yazılarına yer verilmiş, keza Baydak’ın anlamlı ve duygu yüklü şiirleriyle can bulmuş…

            Güzel insan Hüseyin Aslan’ın biyografisini yansıtan bu önemli kitapta yer alan röportajlarda ise, rahmetlinin hakkında en ufak bir olumsuz söylemin bulunmamış olması dikkatimi çekti.

            Bildiğim kadarıyla kitabın imza töreni 8 Mart (bugün) Perşembe günü saat 11.30’da, Belediye Konferans Salonu’nda yapılacak.

            Gidenler geri gelmiyor, ama hiç değilse bu eserle o güzel insan yeniden gönüllere nakşolur diye düşünüyorum.

            Yoğun çaba harcayarak, böyle önemli bir eseri ortaya koymasından ötürü can dostum Yazar Baydak’ı yürekten kutluyorum.

Aslan ailesi ve sevenlerine bir kez daha baş sağlığı ve merhuma rahmet diliyorum.

Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…