Adıyamanlılar Net yazarları olarak ‘Okumak bilincini geliştirmek, okumanın önemini vurgulamak ve Kütüphanelerin Okuma Alışkanlığına Katkısı Nedir, nasıl Olmalıdır’ konulu etkinlik kapsamında İl Halk Kütüphanesi’nde buluştuk. Bizleri bu nezih ortamda buluşturan Adıyamanlılar Net Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Sn. Yunus Yaşar hocamıza ve ev sahipliğimizi yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sn. Filiz Karabulut' u kutlayarak teşekkür ederim. Filiz hanım Kütüphane kültürünün yaşaması için hayli bir çaba sarfetmiş. Okuma alışkanlığı için de...

Konuşmacı arkadaşlarım, yazarlarımız, aydınlarımız Adıyaman ilimizin gelişmesi için eğitimin, kitap okumanın ve kütüphanelerimizin ne kadar önemli olduğu vurgusunu yaptılar.

Ben de bir kaç vurguyu yapmak isterim.

Hiç süphesiz ki, hepimizin okuma alışkanlığı öğretmenlerimizin bizi kütüphaneye teşvikiyle başladı. Kütüphaneler bizim olmazsa olmazımızdı. Ancak bugün geldiğimiz süreçte kitap okuma bilinci sadece kütüphane bilinciyle tek başına etkili değildir. Okuyan, sorgulayan bireyler yetiştirmek elbette temel eğitimden başlayarak, daha çağdaş daha bilimsel bir Eğitim politikasının hayata geçmesi okuma bilincine büyük katkı sunacaktır. Üzülerek belirtmeliyim ki, biz toplum olarak, ülke olarak kitap okumuyoruz. Bu bizim en büyük eksikliğimizdir.

Bugün yapılan araştırmalardan da görülmüştür ki, kitap okuyan ülkeler diğer ülkelere göre bilim, ekonomi, teknoloji gibi açılardan daha gelişmiştir .

Önemli bir toplumsal konuyu gündeme taşıyan adiyamanlilar.net yazarlarını kutluyorum. Hep bilikte Adıyaman ilimizin gelişmesinde güzel başlangıçlara imza atacağımızı düşüyorum. Kitap okumak , hayatı okumaktır.

Saygılarımla

Fatma Ulubey