Padişahın birisi, çevresindekilere, “Haset eden kıskanç iki adam bana getirin” demiş.  Ülkenin her tarafı aranıp taranmış, hasediyle ünlü iki kişi getirilip padişahın huzuruna çıkarılmış.

Padişah; “İkinizden birisi benden bir şey istesin, istediğini vereceğim. Yalnız istemeyene de iki katını vereceğim” demiş.

Hasut insanların ikisi de susmuş…

Padişah, “Beş dakika içinde biriniz  istekte bulunmazsanız ikinizi de huzurumdan kovacağım” deyince, birisi bir adım ileri çıkmış; “Padişahım, şu iki gözümden birisini çıkartınız” demiş.

Topraktan yaratılan Hz. Âdem’e secde etmeyen ve meleklerin, Hz. Âdem’e secde etmesini kıskanan şeytanla birlikte haset hastalığı yaygınlık göstermeye başlar.

Hazreti Yusuf aleyhi selamın  kardeşleri  babalarının Yusuf’a olan sevgilerini kıskanırlar.  İçlerinden birisi; “Yusuf’u öldürün yahut bir yere atın da babamızın yüzü (sevgisi) yalnız bize kalsın. Bundan sonra (Yusuf’u yok ettikten sonra) tövbe eder salihlerden oluruz” der.

Sevenin sevdiğini yok edeceksiniz, sonra da onun sevgisini kendi üstünüze çekeceksiniz…

Bu olmayacak şey. Sevgi para gibi değil: Parayı harcadıkça azalır, sevgiyi paylaştıkça çoğalır.

Sevdiğiniz insanların sayısı arttıkça gönlünüz genişler.

Ormandaki ağaçlar birbirlerinden yağmuru kıskansalar ve “Sen olmasan ben daha çok yağmur alırım” diyerek birbirlerini kurutmaya çalışsalar bir gün gelir yağmur yağmayıverir.

Rabbimiz inkârcıları bize tanıtırken, “Onlar kendileri inkâr ettikleri gibi, sizinde inkâr etmenizi ve onlarla denk olmanızı isterler” buyurur.

Peki, niçin kendi seviyesizliklerine düşürmek isterler?

Rabbimiz ona da açıklık getiriyor:

“Ehli kitaptan birçoğu gerçek kendilerine açıklandıktan sonra, içlerindeki haset nedeniyle sizi imandan sonra  kâfirliğe çevirmek isterler” buyuruyor.

Tutarsız, tahrif edilmiş dört İncil’e, üç ilaha sahip olmanın ezikliğiyle ateistliğe yönelen Batı, şimdi bizi de zorluyor:

“Sen de bizden olacaksın” diyor.

Haset ederler, çünkü uyuşturucu müptelası, fuhuş ticareti, soygun çeşitleri ve her türlü olumsuzluğun kendi insanlarından türediğini ve insanlık ailesinin başına bela kesildiğini, dinini yaşayan Müslümanlarda bu tür hastalıkların az görüldüğünü görünce, yüzü kızarıyor ve haset damarı kabarıyor.

Cennette ilk haset hastalığına tutulan ve sonsuza değin lanetle anılmayı hak eden şeytandır!

Yeryüzünde ilk haset eden de Kabil’dir: Kardeşi Habil’i kıskandığı için öldürmüş ve ilk cinayet hasetlik yüzünden işlenmiştir.

Her insan bir şekilde memnun edilebilir, ama haset insanı memnun etmek mümkün değildir.

Allah kimseye kıskançlık (haset) vermesin. Kıskançlık insanı insanlıktan çıkarır.

Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…

                Bilal KARADAĞ

                                                                                                    [email protected]