Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın vesilesi ile ülkemiz genelinde tüm sosyal etkinlikler yasaklandı. Her yıl kutladığımız eğitim bayramı da bu sebepten dolayı bu yıl yapılamadı.

Besni Eğitim Vakfı bu süreçte zoom üzerinden paneller düzenleyerek kısıtlıda olsa etkinliklerine devam etti. Bu sayede Merinos Holding sahibi İbrahim Erdemoğlu, Prof. Selçuk Şirin, Abbas Güçlü, Sinan Meydan v.b alanlarında kendilerini kanıtlamış birçok saygın, ülkemizin değerlerini evimizde misafir ettik, görüşlerini dinledik, sorular sorduk.

Besni Eğitim Vakfının geçen haftaki konukları Besni Belediye Başkanı ve Besni Kaymakamı idi. Beni bu programda en çok kaymakam hanımın duruşu etkiledi.

Besni’ye iz bırakan birçok kaymakam geldi. Mahmut Hersanlıoğlu aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen bir efsane gibi Besni’de lafı edilir. İlçemizden gittikten sonra görev aldığı her yerde kendisini ziyaret ettim. Hulusi Şahin, Besni de göreve gelir gelmez eğitim ile ilgili yaptığı çalışmalar ile dikkat çekti. Şu an Batman valisi olan Hulusi Şahin ile en son İstanbul’da görüşmüştük. Gürkan Demirkale, atom karınca gibi çalışkan, mütevazı, Suriyelilerin iskânında çadır kentin kurulumunu yapan başarılı kaymakam larımızdan biri idi. Kendisini Köyceğiz kaymakamı iken ziyarete gittiğimde, hakkında yazdığım bir yazıdan bahsederek bizleri unutmadığını hissettirdi. Rahmetli Hasan Hüseyin Türkoğlu, Nevzat Korkmaz, Emrah Yılmaz başarılı idarecilerimiz idi. Tabi arada yol kazaları da vardı. Kısacası kimileri geldi iz bırakıp gitti, kimileri geldi, gitti unutuldu bitti.

Bu kadar uzun girişten sonra asıl konuya gelmek gerekirse geçen haftaki zoom programında izlediğim yeni kaymakamımız Nazlı Demir hanımefendi de ilçemizde kendinden çok söz ettirecek gibi. Konuşmaları, kendinden emin duruşu etkileyici idi. Kısa süre içerisinde Besni ile ilgili edindiği bilgiler olayları doğru yorumladığının işareti olarak görülüyor. Henüz meslekte çok büyük tecrübesi olmamasına rağmen bilgi birikimi, konulara yatkınlığı ve yaklaşımı kendini kabul ettirdiğinin ispatı olarak görülüyor. Zaten ilçemizin ilk kadın kaymakamı olarak şimdiden Besni tarihine bir imza atmış durumda. Kendisine başarılar diliyor, Besni mize hoş geldiniz diyorum……..