Yazılarımı takip edenler bilirler, CHP’nin Adıyaman’da yapılan bir toplantısında yaşanan talihsiz bir olay hızlı bir gelişme ile orada olmayan Bursa Milletvekili Sayın Orhan SARIBAL’ı da kapsayacak şekilde bir tartışma, atışma ya hatta yazı dizisine dönüştü. Bu yazı o olayın dördüncü yazısı.

Söz verilseydi, teşekkür ederim, çok düşündüm başlıkları ile yazılara konu olan olayı sizlerle paylaşırken, yazmadığım yanları da oldu. Çok düşündüm başlıklı yazıdan bir gün sonra Sayın SARIBAL telefon ile arayarak sitem etti, hatta aramızda gergin bir diyalog yaşandı.

Tütün eylemlerinden sonra Adıyaman'a gelen Sayın SARIBAL ile görüşmem için il başkanımız Sayın Burak BİNZET arayarak beni Adıyaman'a davet etti. Parti içinde sıcak bir ortamda tanıştık. Tarım konusunda partililer ile birlikte tartıştık bilgilendik, bilgilendirdik. Ve tabiki Sayın SARIBAL tarım ile ilgili tüm çalışmalarını bana hediye etti. Gerçekten çok değerli çalışmalar ve ileride yazacağım yazılarda bu kitap ve kitapçıklardan çok alıntılar yapacağım.

Çiftçi kökenli Sayın Orhan SARIBAL tarım konusunda bilgili ve ilgili dolu dolu yetkin bir kişi. Kendisinin fikirlerini dinlemekten büyük bir memnuniyet duydum.

Yüz yüze gelince birbirimizi anlamak imkânı doğduğundan telefon görüşmesindeki gerginlikten eser kalmadı. Hatta ikimizde birbirimizi anladık ve sevdik.

Hani derler ya ‘dünyanın tadını dövüşen ile barışan alır’ diye bizimkide tam o misal oldu. Yanlış anlamalar ve gerginlikler ile başlayan diyalog çok güzel bir arkadaşlığın başlangıcı oldu.

Teşekkürler Sayın Orhan SARIBAL bu ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyacı var.

ASIM ÖCAL

23.7.2021