Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslara, özellikle ev kadınlarının ilgi gösteriyor.

Aşçı yardımcısı ve aşçı çıraklarının da yetiştirildiği kurs 60 gün sürüyor. Bu güne kadar 350 kişinin sertifika aldığı kurslarda, yöresel yemeklerin  yanında, sofra düzeni ve mutfakların hijyen kuralları konuları da işleniyor.

Kursta, eski yöresel yemeklerden kulutik, danreş, balcanıdev, melkute, gibi yemekler ile meşhur şıllık tatlısının yapılışı öğretiliyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Güllü ise bugüne kadar 350 kursiyerin eğitim görerek sertifika aldığını belirterek,  ”Kursumuzdan aldıkları sertifikalarla kursiyerlerimiz başta Kahta OSB’deki işyerleri olmak üzere bir çok yerde işe yerleşti. Özellikle bayanlar daha çok ilgi gösteriyor. Kursiyerlerimiz yemek kültürlerini geliştirme imkanı buluyor.”dedi.

Kurs usta öğreticisi aşçı Sinan Yılmaz, yöresel yemeklerin tüketilmesini vurgulayarak, şunları ifade etti:

“Kursta yöresel yemeklerin yapılışını öğretiyoruz. Yöresel tatlılar ile başka yörelerin bazı yemeklerinin yapılışını da öğretiyoruz. Mezun olan kursiyerlerimiz aldıkları sertifikalarla işe girme imkanı buluyorlar. Verdiğimiz belge ile işyeri açma lokanta ve kafeterya işletebiliyorlar.“ dedi.

Kursiyerler, öğrendikleri yemekleri Halk Eğitim Merkezi’nde sergileyerek basın mensupları ile birlikte Anadolu sofrasında iftar açtı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha