Kahta OSB'deki incelemelerine ilk olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı 11. Etap Kapsamında desteklenen ve modern teknoloji ile kurulan Ceviz İşleme Fabrikasını gezerek başlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı, burada modern teknoloji ile kurulan işletmeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Buradaki incelemelerinin ardından Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet,  Kırsal Kalkınma Projeleri Kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteği ile faaliyete geçen 800 m2 alan üzerine kurulu bulunan bir mantar üretim tesisinde incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden günlük üretimle ilgili bilgi aldı.

Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, daha sonra, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı 9. Etap Kapsamında desteklenen ve Kahta OSB de 750 m2 alan üzerine inşa edilen bir soğuk hava deposunda incelemelerde bulunup, ardından Susam İşleme Fabrikasını gezdi. Daha sonra Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı 7. Etap Kapsamında desteklenen ve Türkiye Petrollerine ait kuyulardan çıkartılan sıcak suyla modern bir ortamda domates üretimi yapan bir sebze üretim serasını gezerek incelemelerine devam eden Vali Kalkancı, 6000 m2 arazi üzerine kurulan domates serasının üretim aşamaları hakkında bilgi alarak, serada yetiştirilen ve %100 organik olan domatesleri inceledi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'ya Kahta OSB'deki ekonomik yatırımları inceleme gezisi sırasında Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve İl Müdürü Adil Alan eşlik etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha