KAHTADA TOPRAĞA VERİLDİ
Kırklarelinin Lüleburgaz İlçesinde, boğazı kesilerek öldürülen Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 20 yaşındaki Ramazan Fıratın cenazesi, memleketi Adıyaman’ın Kahta İlçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ramazan Fırat, evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. 3 üniversite öğrencisinin gözaltına alındığı olayın ardından Fıratın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumundaki otopsisinin ardından yakınları tarafından memleketi Adıyamana getirildi. Son kez Bölükyayla Beldesine getirilen cenaze yakınlarını gözyaşına boğuldu. Üniversite öğrencisi Ramazan Fıratın babası Abuzer, annesi Sabiha Fırat ve yakınları tabuta kapanarak gözyaşı döktü, ağıt yaktı.
Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan anne Sabiha Fırat, "Bir hafta önce gitmişti. Kim niye yaptı, nasıl kıydı oğluma? Oğlumu bıçakla kuzu gibi kesen katillerinin asılmasını istiyorum" dedi.
Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı baba Abuzer Fırat ise oğlunu öldürenlerin bir an önce bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Ramazan Fıratın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi.
Haci BOZKURT/KAHTA (Adıyaman), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Editör: Adıyaman Haber