Turanlı yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin gübre fiyatlarında yüzde 15 indirim açıklamasının çiftçiyi bir nebze rahatlatacağını söyledi.

Turanlı açıklamasında, ‘’Son günlerde ekonomimize dıştan gelen saldırı neticesinde dalgalanmalar meydana gelmektedir. Çiftçimiz, tarlasına yeterli miktarda gübre atamazsa, hasatta yeterli verimi alamaz. Kur üzerinden ekonomimize yapılan finansal saldırılar ve çiftçimizin ekmeğine göz diken
maksatlı kesimlerin bu durumu fırsata çevirme çabaları sonucu kimyevi gübre fiyatlarında büyük artış meydana geldi. Durum bu halde iken zaten geçen yılda yaşanan kuraklıktan dolayı perişan hale gelen çiftçilerimiz bu yıl ekim yapmayacaklarını söylediler. Bizlerde bu vahim durumu rapor şeklinde gerekli mercilere bildirdik.’’ Bu fiyat artışlarının, bir kısmı maliyet artışından kaynaklanıyorken, bir diğer kısmı da kasıtlı ve spekülatif sebeplere dayanmaktadır.

 Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan "Çiftçimize sahip çıkacağız ve çiftçimizi asla ezdirmeyeceğiz" sözlerini hayata geçiren Bakanlık Tarım Kredi Kooperatifleriyle yaptığı çalışmalar neticesinde, çiftçimize güzel bir haber verildi.

Tarım Kredi Kooperatiflerine en önemli tarımsal girdilerden birisi olan kimyevi gübre fiyatlarında gübre cinslerine göre değişmekle beraber yüzde 15'lere varan bir indirim sağlayacak.’’

Turanlı bu indirimin çiftçinin beklediği rakam olmadığını, lakin bu zor süreçte her kesimin üzerine düşeni yapması gerektiğini, çiftçilerinde bu konuda değil ellerini gövdesini bu ülkenin geleceği için taşın altın koyacağını, daha refah ve güzel günlerin çok yakın olduğunu söyledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha