Minik öğrenciler, Harezmi eğitim modeliyle çeşitli yaşam problemlerini tanımlıyor ve bunların çözümlerine yönelik çeşitli fikirler üretiyor.

Harezmi eğitim modelinde öğrenciler, günlük karşılaşılan olayların gelişimlerini sebep, nasıl, niçin gibi sorular sorarak olayların çözümüne yönelik problem çözme yeteneklerini geliştiriyor. Karekod uygulaması gibi teknolojik aletler ile soru çözen öğrenciler, ekranda istenilen soruya uygun olan karekodu okutarak eğlenceli hale gelen eğitimin tadını çıkartıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, öğrencilerin olayları anlama, sorunların teşhisi ve problem çözme gibi yeteneklerinin Harezmi eğitim modeliyle geliştiğini kaydederek uygulamanın anaokullarında yaygınlaşması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Tunçmen, Okul Müdürü Nejat Aslan ve başarılı öğretmenlere teşekkür belgelerini takdim ederek çalışmalarında başarılar diledi. Gelincik Anaokulu'nda düzenlenen programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen’e, Şube Müdürü Abdurrahman Yılmaz ve İlçe Proje Koordinatörü Abdulkadir Avseren eşlik etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha