Uzun yıllar önce eşini kaybeden 5 çocuk sahibi Çelik, çocukları evlendikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle başka şehirlere göç etti.

Köy merkezinden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tek göz evine giden yol olmadığı için yiyecek getirmekte zorlanan yaşlı kadının hayatı, kış aylarında daha da çekilmez hale geliyor.

-"HAYATTA TEK İSTEĞİM BİR EVİMİN OLMASI"

Kezban Çelik, Perre Haber Ajansına yaptığı açıklamasında, hayatta tek istediğinin yaşayabileceği bir evinin olmasını istediğini ifade etti.

Çelik, şöyle konuştu,  "Tek başıma burada yılan ve akrep dolu evde yaşıyorum. 3 defa yılan bir defa da akrep soktu. Daha geçen gün 3 tane yılan öldürdüm. Eve yiyecek getirmekte çok zorluk çekiyorum. Ne gelen var ne giden, zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyorum. Tansiyon hastasıyım köye gidip gelince sürekli yolda düşüyorum. Kış aylarında evim su akıtıyor, her yerini su bastı. Bu salonda çadırın içine girip yatıyordum. Yılan elimi ısırdı, elbiselerimi bile yıkayamadım.Tüp gaz bitince bazen günlerce yemek tavasında çay pişiriyorum. Allah C.C devletimize zeval vermesin. Artık gücüm kalmadı, tek istediğim bir evim olması."

-"EVİN İÇİ YILAN, AKREP, FARE DOLU"

Oğlu Mustafa Çelik ise eşi ile uzun süre annesinin tek odalı evinde yaşadıklarını ancak dayanamayarak ayrıldıklarını belirtti.

Yüzde 65 iş yapamaz raporunun olduğunu ayakta durmakta güçlük çektiğini anlatan Çelik, "İki ayda ilaç alıyorum. Eşim ile beraber burada uzun yıllar yaşadık. Ama gün geçtikçe eşimde bu sıkıntılara katlanamaz oldu. Evin içi yılan, akrep ve fare dolu. Buradan gidelim dedi.  İmkanım olmadığı için gidemedim, eşimden boşanmak istedim ancak nafaka ödemem gerekiyordu. Anneme birlikte  ilçeye taşınalım dedim istemedi. 'Ölsem de yaşasam da burada kalacağım sen eşini al git benim yüzümden sende yuvandan olma' dedi. Mecbur ilçeye taşındım. Eşim çalışıyor zar zor evin kirasını ödüyor benim maaşım da anca bize yetiyor."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha