Cumhuriyet Başsavcılığının ev sahipliğinde Kahta Baraj mevkinde bir restaurant da düzenlenen veda yemeğine Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan, Sincik Kaymakamı Faruk Doğru, Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf Turanlı, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya,  Adıyaman Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Deniz, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Necip Öner, Kahta Emniyet Müdürü Kenan Sertkaya, Kahta’da tayinleri çıkan hakim ,savcılar ve adliye çalışanları katıldı.

Kahta Adliyesi’nde görev yapan 3 savcı, 3 hakim ve Kahta Cumhuriyet Başsavcısı’nın görev yerleri değişti.

Tayinleri çıkan savcıları şöyle;

Cumhuriyet Başsavcısı Necip Öner Mersin  Cumhuriyet Savcılığına, Cumhuriyet savcısı Haci Mehmet Akçakaya, Gaziantep Cumhuriyet savcılığına Cumhuriyet savcısı Hüseyin Türkoğlu, Hatay Cumhuriyet savcılığına
Hakim Özgül Öner, Mersin Hakimliğine, Hakim Tuğba Çoşkunülger, Ankara Hakimliğine, Hakim Nezihe Özbilen Peker Mersin Hakimliğine atandı.

Törende konuşan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, "Kahta’ya sundukları adalet hizmetinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kahta'daki görev sürelerince başarılı ve özverili çalışmalara imza atan hakim ve savcılara teşekkür ederek, bundan sonraki görev yerlerinde de aynı başarıyı sürdüreceklerine inanıyorum ve yeni yeriniz hayırlı olsun"dedi.

Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan, "Hakimlerimiz ve savcılarımız adliyenin adalet mekanizmasının saygınlığı ve bağımsızlığına riayet ederek milletin devletin menfaatine olan işlerde yoğun bir mesai gösterdi.

Bu veda yemeğinde zaten onun göstergesi. Ben kendilerine tekrar hayırlı vazifeler diliyorum. Huzur içinde güven için sağlıkla mutlulukla çalışmalar diliyorum. Tayini çıkan tüm arkadaşlarımızın yeni yerleri hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. 

Kahta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı,"İlçemize yapmış oldukları hizmetlerden ötürü hakim ve savcılarımıza teşekkür ediyorum, görev sürelerinin dolması nedeniyle ilçemizden ayrılacak olan hakim ve savcılarımızın yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum"dedi.

Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Necip Öner ise, gelen misafirlerine tek tek ağırlayarak yakından ilgilendi. Veda yemeği sonunda  tayini çıkan hakim ve savcılara, Kahta’da gerçekleştirdikleri hizmetlerden dolayı çeşitli plaket ve hediyeler verildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha