Kaymakam Doğan, Kahta OSB’de faaliyet gösteren sanayicilerin SKTT kapsamında elektriği yüzde 20’yi bulan serbest piyasa uygulaması ile daha uygun alabileceklerini belirterek, enerji maliyetlerinin sanayiciler için önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

Ülke olarak üretimin, ihracatın ve istihdamın artmasının en büyük amaçlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Bir ülkenin ya da bir şehrin gelişme ve büyüme kıstasları sanayi ve üretim gücüne bağlı olduğundan son yıllarda Kahta OSB’de artan yatırımlar ve sanayicilerimize sağlanan hizmetlerin neticesi günden güne alınmaktadır. Bu kapsamda Kahta OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak 1 Ocak 2020 itibariyle sanayicilerimizin elektrik giderlerini daha da düşürecek uygulamayı hayata geçireceğiz, sanayicilerimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

SKTT yıllık 7 milyon kWh üzeri elektrik tüketimi gerçekleştiren OSB’ler elektriği sabit ulusal birim fiyat uygulaması yerine kur sistemine dayanan Enerji Piyasası İşletme A.Ş. (EPİAŞ) tarafından saatlik veriler alınacak.

 Piyasa Takas Fiyatı (PTF) ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) verileri ile oluşturulan kümülatif birim enerji bedelinden elektrik alacak.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha