İlçeye bağlı Akıncılar Beldesinde elektrikçi ustası olan Mehmet Kurtar, çalışmak için Ankara'ya gitti. Koronavirüs salgını nedeniyle Adıyaman'a dönemeyen Kurtar, salı gününden itibaren parası kalmayınca parkta yaşamaya başladı. 2 çocuk babası Mehmet Kurtar'ın parkta yaşadığı haberini alan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve milletvekilleri Kurtar'u otele yerleştirdi.
Kurtar'ın, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve milletvekillerin araya girmesiyle perşembe günü memleketine geleceği bildirildi.

-"MUTLUYUM HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanına ve Adıyaman valiliğine teşekkür eden Mehmet Kurtar'ın eşi Ayten Kurtar, şöyle konuştu:

"Çalışmaya gitti bu hastalıktan dolayı orada mahsur kaldı gelemiyor. Cumhurbaşkanımıza, valimize çok teşekkür ediyorum. Sürekli dışarıda çalışmaya gidiyordu. Benimde sonradan haberim oldu. 2 kızım var. Eşim çalışmaya gittiği için gelemiyordu. Mutluyum herkese çok teşekkür ediyorum. Eşimle görüşüyoruz geleceğini söyledi çok mutlu olduk."dedi.

-"BİZE HABER VERSELER BİZDE GEREKENİ YAPARDIK"

Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ise, en kısa zamanda Mehmet Kurtar'ın dönmesi için valiliğin gerekeni yaptığını belirterek ,"Bende sizin aracılığınızla bu haberi duydum. Akıncılar halkından Mehmet Kurtar isminde bir vatandaşım Ankara'da işsiz kaldığını haberini aldık. Bu konuda tabi sayın valimizin ilgilendiğini kendisine yardımcı olduğunu duyduk, çok memnun olduk. Belde halkımızdan gerçekten dışarıda çalışanlarımız çok bu konuda bize haber verseler bizde gerekeni yapardık. Ancak bizde sizin vasıtanızla sayın valimizin talimatı doğrultusunda bizde aile ile ilgileniyoruz. En kısa zamanda zaten sayın valim bu vatandaşın dönmesi için gerekeni yapıyor. Bizde her türlü konuda kendisine yardımcı olacağız inşallah."şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha