Kahta ilçesinde Türk geleneklerine göre düzenlenen törenle dünya evine giren Faslı Aicha ve Mohammed ailenin kızı Khadija Mohammed ile Adıyamanlı Cemileve Nuri Özdemir çiftinin oğlu Erdal Özdemir, dünya evine girdi.

Faslı gelin Khadija Mohammed ile Adıyamanlı Erdal Özdemir, aşkları çalıştıkları mali müşavirlik bürosunda başladı.

Ailesi ile Paris’te yaşayan Türk genci Özdemir, bir mali müşavirlik bürosunda çalışırken 3 yıl önce aynı büroda çalışmaya başlayan Khadija ile tanıştı.

Çiftin bu dostlukları kısa sürede aşka dönüştü. Birbirleriyle iyi anlaşan çift evlenmeye karar verdi. Düğünlerinin Türkiye’de yapılması için anlaşan gençler  Kahta’daki bir düğün salonundaki törende aşklarını evlilikle noktaladılar.

-PARİS VE FAS’TAN DÜĞÜN İÇİN KAHTA’YA GELDİLER

Paris’te  oturan Özdemir Ailesi ile gelinin Fas’taki yakınları düğün için Kahta’ya geldi. Kahta’daki düğünden bir gün önce kına gecesi düzenlendi. Faslı Khadija’nın ellerine kına yakıldı. Türk geleneklerine göre gelin-damat otomobil ile şehir turu attı. Kına gecesinde kadınlar müzik eşliğinde aralarında eğlendi. Ertesi gün başlayan düğün töreninde konuklara yemek ikramı yapıldı. Yemekten sonra müzik ziyafetine geçilerek ziyaretçiler gönüllerince eğlendi.

-KAHTALI MIÇE RENK KATTI

Kahtalı Mıçe okuduğu birbirinden hareketli türkülerle geceye renk katarken düğüne gelenler Mıçe’nin türküleri ile adeta coştu. Faslı davetliler de sık sık halaya girerek oyunlara ayak uydurmaya çalıştı.

Balayını da Kahta’da geçirecek olan Özdemir çifti bundan sonraki yaşamlarını Paris’te sürdürecek. 
Gelin Khadija, "Fas vatandaşıyım. Ailem Fas’ta yaşıyor. Ben Fransa’da çalışıyorum. Şu an çok mutluyum" ifadelerini kullandı. 

Damat Erdal Özdemir ise," Ben Kahtalı’yım. Fransa’da yaşıyorum. Mali müşavirlik bürosunda çalışıyorum. Eşim de 3 yıl önce aynı işyerinde çalışmaya gelip burada işe başladı. Tanıştık, arkadaş olduk. 3 yıl sonra arkadaşlığımızı evlilikle sonuçlandırdık."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha