Kahta Belediyesi Başkan yardımcısı Yavuz Turan, yaptığı açıklamada, Kahta’da daha çok yazarın çıkmasını istediklerini belirterek bu doğrultuda destek olduklarını söyledi. 

"Hayali uğruna üşümeyi bile göze aldığını gördük"

Turan, “Kahta’nın kültür ve sanat hayatına önemli adımlar kazandıracak her biri birbirinden değerli tüm yazarlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Kelebeklerin Çırpınışı adını verdiği kitabı için ‘Cehalete karşı sessizce savaş açtım’ diyen Şahinder Öncü Fırat’ın gülümsemesi aslında bizim mutluluğumuzdur."dedi.

"Her insanın bir hayali bir ideali olmalı"diyen Turan, şunları ifade etti:

"Ayrıdığı kömür parasıyla kitabını bastırarak cehaletle sessizce bir savaş veren yazar Fırat’ın, hayali uğruna üşümeyi bile göze aldığını gördük. Ortaokulu okuyamayan 3 çocuk annesi Fırat, ilk kitabını kömür almak için ayırdığı para ile bastırdı. Kömürünü borçla alarak, kitaptan gelecek gelir ile borcunu ödemeyi düşündü fakat pandemi süreci nedeniyle imza günü ve tanıtımını da yapamadı. Kitap, günümüze kadar cehaletten dolayı okuyamayan kız çocuklarının ikinci planda tutulduğunu ve özellikle kızların okuma haklarının ellerinden alındığını konu alıyor. 

"Kitap, belediyemizin gezici kütüphane aracında yerini bulacak"

Kahta Belediyesi olarak ilçemizin kültür ve sanatına katkı sunan her çalışmaya destek veriyoruz. Bu anlamda da Kelebeklerin Çırpışı kitabını alarak destek verdik. Kitap belediyemizin gezici kütüphane aracında yerini bulacak. Bin bir zorluklar içinde kitabını çıkaran Şahinder Öncü Fırat’ı tebrik ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılır diliyoruz."

İkinci ve üçüncü romanı üzerinde çalıştığını kaydeden Fırat ise, şiir kitabının da basıma hazır olduğunu belirterek Kahta Belediyesi Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’ya ve Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha