Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde düzenlenen ‘Doku ve Organ Bağışı Haftası’ dolayısıyla Kahta Devlet Hastanesi’nde de kurulan stant ile organ bağışının önemi anlatılıyor.

Standı ziyaret ederek organ bağışında bulunan Başhekim Yardımcısı Dr. İshak Karakurt, vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendirip organ bağışı yapmak isteyenlere yardımcı oldu.

Organ bağışının Türkiye’de istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Karakurt, “İnsanlarımızın organ bağışı konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla hastane girişine stant kurduk. Başhekim Yardımcısı olarak örnek olmak ve vatandaşlarımızı teşvik etmek amacıyla ben de organ bağışında bulundum. Unutmayalım ki, bir gün organ bekleyen biz olabiliriz. Herkesi duyarlı davranmaya ve organlarını bağışlamaya davet ediyorum.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise insanları organ bağışına davet ederek, “Ülkemizde organ bağışı bekleyen hasta sayısı her geçen yıl önemli oranda artmaktadır. Maalesef, organ bağışı yapan kişi sayısı aynı oranda artmamaktadır. Her organ bir hayat kurtarır, yarınlara bırakacağımız en güzel miras organlarımızdır. Bu nedenle çalışma arkadaşlarımızla birlikte çeşitli kampanyalar düzenleyerek, toplumsal duyarlılığı arttırmaya çalıştık.” dedi.

Organ Bağış Birim Sorumlusu Sırrı Şahin ise servislerde yatan hastalara broşürler dağıtarak, organ bağışının önemini anlattı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha