Kahta ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Erdemli ve başarılı birey” projesi kapsamında öğretmenlere yemek verildi.

Yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Tünçmen, , yemekte yaptığı konuşmada, misyonlarının ‘ideal’ insanı yakalamak olduğunu ve bu maksatla hep birlikte mücadele ettiklerini belirtti.

Tünçmen,  “Hiç şüphe yok ki eğitimin istikbâl maksatlı ayağı, bütün paydaşların üzerinde hem fikir olduğu öğretmenlerimizdir. İstikbâle hedef biçen kuşakları biçimlendiren fidanlar, bir kalemin mürekkebiyle ‘öğretmen’ marifetiyle vuku bulacaktır. Öyle ki değerler, kültürler, zihin haritaları hep bu kudretli ellerle şekillenmekte ve onların çizgisinde yol almaktadır. Değerli Kardeşlerim, esas itibariyle cemiyetler için oldukça mühim bir hadiseden bahsetmekteyiz, keza öğretmen diye bir çırpıda zikrettiğimiz hadise, geleceği boyayan ressamlardan müteşekkil bir yapıdır. Ne zamanki bu idrak ile hadiseler cereyan etmeye başlarsa öğreticiler hak ettikleri değer ve itibara kavuşacaklardır. Bu amaç ve gayretle hazırlanmış basamaklardan bir tanesi olan motivasyon yemeği umarım ki aramızda bir güç ve birliktelik sağlayacaktır. Meslektaşlarıma en kalbî duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.
Erdemli ve Başarılı Birey kapsamında bu yemeği tertiplediklerini ifade eden okul müdürü Bilal Altınel ise “Eğitimin amacının hem ahlaklı hem de başarılı şahsiyetler yetiştirmek olduğunu, yoğun bir ders temposu içerisinde fırsat bulamadığımız bu kaynaşma ve diyalog ortamını inşallah bu ve benzeri faaliyetlerle pekiştireceğiz. Bu önemli çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Açılış ve selamlama konuşmalarından sonra sıcak ve neşeli bir atmosferde yemekler yenildi.

Yemek esnasında birbirleriyle ders dışında bir ortamda bulunma fırsatı bulan öğretmenler, hem ders sonrası yorgunluğunu attı hem de tatlı diyaloglar gerçekleştirdi.

BHA

Editör: Adıyaman Haber