Kahta Gençlik Merkezinde tarafından organize edilen programla ilçeye atanan 80 öğretmene gençlik merkezi tanıtıldı, çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kahta Gençlik Merkezi  görevlileri  tarafından karşılanan  öğretmenler  gruplar  halinde  alınarak  Gençlik Merkezi gezdirilerek tanıtımı  yapıldı. 
Gençlik Merkezi Has  odada  ağırlanan öğretmenlere tanıtım amaçlı  kısa  bir slayt  gösterisinden sonra  konuşma yapan Gençlik Merkezi Müdürü  M.Nebi  Bulut, Gençlik merkezlerinin geçmişinin bir  kaç yıllık olmasına rağmen bir çok alanda  yapmış olduğu  faaliyetler  de bulunulduğunu dile getiren Bulut  ‘’ Gençlik Merkezimizde  Dini İlimler, Sosyal Bilimler, Değerler Eğitimi , İnovasyon, Kişisel Gelişim ve atölye  çalışmaları, Kitap  Okuma Halkaları, İyilik Ağacı,Gençlerle  Sabah Buluşmaları bunun  yanında Karate, Basketbol, Badminton,Masa Tenisi, Dart, Gitar Ebru sanatı  gibi  kurslar  ile  bir  gencin ihtiyacı  olacak olan her şeyi  barındırıyoruz. Burası haftanın tüm günleri  saat  08:00 ile  22:00  sürekli açıktır, gerekli görüldüğü  taktirde  24 saat  hizmet  verme imkanımız bulunmaktadır.’’
Yapılan projeler, yarışmalar  neticesinde  gençlerin ödüllendirildiğini, çok sayıda  yurt içi  ve yurt  dışı geziler ve kamplar gerçekleştirdiklerini,  geçen sene  4 genci İspanya’ya   göndermenin    mutluluklarını yaşadıklarını ifade eden Bulut ‘’ Bizler  burayı  sadece  aktivelerin yapıldığı  resmi bir  kurum olarak  göstermek   istemiyoruz. Gençlerimizin burayı  ikinci  evi  olarak  görmelerini istiyoruz. Bir  aile  ortamında  toplumun gelişmesi, değerlerimizin yaşatılması, vatanına, milletine, atasına saygılı fakat gelişmek ve ilerlemek  için çok çalışacak olan bir  toplumun fertlerine yardım etmek, destek olmak ve  onlarla  yürümek için her  daim hizmet vermeye  hazırız.’’
Bulut, öğretmenlerin istedikleri  alanda Gençlik Merkezinde kurs  verebileceklerini veya devam eden kurs  ve çalışmalara  katılabileceklerini kaydetti.
Bazı  öğretmenler  söz  alarak  bu  ilçede  bu kadar  güzel bir  kurumun olmasının, içinin dolu dolu  olmasının kendilerini  çok mutlu ettiklerini söyledi.
Bir  sohbet  ortamında  gerçekleşen tanıtımdan sonra  konuklara  çiğköfte  ikram edildi. 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber